Новини Турагенции

Туроператорът Абакс представя иновативна програма до Мароко

   
Туроператорът Абакс представя иновативна програма до Мароко
  Abax

Мароко е един от туристическите гиганти в Африка и всяка година топлия климат, красивите плажове и ориенталската култура привличат милиони туристи. Някои от най-популярните градове в страната са Маракеш, Фес и Казабланка - като всеки от тях предлага много различно изживяване на посетителите си. В това отношение Мароко може да удовлетвори желанията на всеки тип турист.  

 

Туроператорът ,,Абакс” представя новата  

 

си програма Мароко от А до Я, която дава страхотна възможност на всеки да опознае с малко повече детайли обичаите, традициите и колорита на мароканците. Пътуването ще се проведе в периода 15 - 23 октомври 2021 г. Към момента това е единствената по рода си програма, която предлага 3 нощувки във Фес, 1 нощувка в невероятната и романтична Казабланка, 2 нощувки в розовия и атрактивен Маракеш и по 1 нощувка в Уарзазат и Ерфуд, обясни Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията. 

 

Предложението на „Абакс“ е за самолетна ескурзия с директен чартър от София до Фес с авиокомпания European Air Charter. Трансферите се извършват в комфортни автобуси, благодарение на които времето не се усеща. Началната цена е 1428 лв. и в нея са включени самолетните билети, летищните такси, регистриран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 10 кг, трансферире и нощувките в 4-звездни хотели. Част от програмата са също и посещение на най-стария имперски град – Фес, най-синия и колоритен Шефшауен, невероятната Казабланка и посещение, и разглеждане на Перлата на юга – Маракеш.  

Всеки турист ще се наслади и на „Мароканския Версай“ в Мекнес. Изяществото на арабското изкуство пък може да бъде наблюдавано с най-много детайли в Рабат. Карамеленият оазис Уарзазат също ще бъде част от маршрута, следвайки „Пътя на 1000-та казби“. Туристите ще прекоят още пустинята, преминавайки през оазиса „Ел Джорф“.  

 

В цената влизат и 2 застраховки бонус: медицинска застраховка и Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за Covid 19. През целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на “Абакс” и ще получат високо ерудирано и компетентно обслужване на български език. 

Срещу допълнително заплащане  

 

туристите могат да се насладят на някои ексклузивни  

 

преживявания. Посещението на Градините на Мажорел е на цена от 37 лв. и включва трансфер до магнетичното място. Градините се стопанисват от Yves Saint Laurent и са емблематични за модния свят. “Абакс” предлага и традиционна мороканска вечеря, струваща 74 лв. Според Мартина Найденова най-популярното вечерно забавление за туристите е спектакълът „Фантазия”. Това е фолклорна програма, съчетана с традиционната за берберите конна надпревара. Място на действието е бутафорен дворец с хиподрум, където се представят танцови, певчески и музикални състави от различни берберски селища. 

 

Програмата е динамична и предлага огромно разнообразие, но със сигурност подобно пътуване не би могло да се характеризира като “почивка”. Чрез тази обиколка на Мароко, туристите ще могат да опознаят културата на държавата по-добре и същински да се потопят в ориенталска приказка.  

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати