Новини Хотели

Висок хотел от 18 етажа ще изникне на входа на Морската градина във Варна

   
Висок хотел от 18 етажа ще изникне на входа на Морската градина във Варна

Проект предвижда изграждането на 18-етажен хотелски комплекс с височина над 60 метра на бул. „Сливница“ 1. Според скиците, публикувани в сайта на районното кметство, новото здание ще се издигне на мястото на паркинга до хотел „Одесос“, който ще се присъедини към бъдещата висока сграда, пише сайтът Moreto.net. Параметрите и визията са съгласувани с Министерството на културата през юни тази година. Възложител на проекта е „Варненски бряг“ АД. Дружеството е собственик и на настоящия хотел „Одесос“.

На 6-ти ноември Експертният съвет по устройство на територията към Община Варна е разгледал възражения срещу проекта за ПУП-РУП за хотелския комплекс на бул. „Сливница“ 1. ЕСУТ е решил, че не приема постъпилите жалби от управителите на етажната собственост на „Стефан Стамболов“ 34 и „Баба Рада“ 32. Техните основни недоволства са свързани с височината на зданието и повишаването на запрашеността на въздуха при увеличен автомобилен трафик, споделя пред Дарик главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. Той допълва, че оплакванията са разгледани и взети под внимание на предходни заседания на съвета.

В крайна сметка в началото на месеца съветът е решил да приеме ПУП-РПУ за хотелски комплекс. На практика проектът за високото здание далеч не е от сега, а е от преди десет години.

По отношение на устройствените показатели тълкувание на МРРБ гласи, че в случаите, когато даден имот, предназначен за обществено строителство, е с лице на три или повече улици, то следва да се счита, че може да бъде застрояван без ограничаване на интензивността и плътността на застрояване.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати