Новини Събития

Австрия обмисля да допуска само ваксинирани в заведенията в ски курортите

   
Австрия обмисля да допуска само ваксинирани в заведенията в ски курортите

Австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че ски сезонът в Австрия ще е безопасен от гледна точка на пандемията от коронавирус, съобщава БТА. Ако положението се влоши, само ваксинираните ще имат достъп до заведенията, посещавани от скиорите, уточни Курц.

"В Австрия над 70 процента от населението над 12-годишна възраст са ваксинирани. Повечето туристи, които влизат в страната, също са ваксинирани. Нищо не пречи сезонът в австрийските зимни курорти да е безопасен", отбеляза канцлерът.

Миналата година, в началото на пандемията, популярният австрийски ски курорт Ишгъл, известен и с партитата си, стана огнище на коронавирусната инфекция, която оттам плъзна из Европа. Вчера в Австрия започна процес, в който близки на починали от COVID, заразили се в Ишгъл, искат обезщетения от австрийските власти, които според тях не са взели мерки, за да предпазят здравето на хората там. Държавата не приема тези обвинения и казва, че властите са действали правилно, имайки предвид какво тогава се е знаело за инфекцията.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати