Транспорт

На летище София не се спазват мерките за дистанция

  19.09.2021 16:14  
На летище София не се спазват мерките за дистанция

Оттам заявиха, че всички полети са обслужени и че отговорност за дистанцията и предпазните маски носят и самите пътници. Сигнал за нарушения на COVID мерките. Зрители на bTV разказват за масово струпване на пътници и неспазване на ограниченията на летище София.
 
На видеото се вижда, че хората не спазват дистанция и голяма част от тях носят маските си под носовете. Кадрите са заснети в събота на Tерминал 1.

“Общо взето сме в системата на градската джунгла. Хората се бутат, когато наближи времето за техния полет, ги викат и те вдигат ръчичка като ученици и който е късметлия евентуално може да излети. Така функционира летище София, на Терминал 1 през 2021 година. Особено интересно е, когато се доближите до заветната точка за чек-ин. Тук кислород няма“, споделя Алеко Минчев, пътник.

От летището заявиха, че всички полети са обслужени и че отговорност за дистанцията и предпазните маски носят и самите пътници.

От РЗИ коментираха, че следенето за спазване на мерките е в правомощията на летищните власти, а не на здравната инспекция.