Оферти

АБВ ТРАВЕЛС представя: Под НЕБЕТО на ТОСКАНА - автобусна програма от София!

   
АБВ ТРАВЕЛС представя: Под НЕБЕТО на ТОСКАНА - автобусна програма от София!

АБВ ТРАВЕЛС представя: Под НЕБЕТО на ТОСКАНА - автобусна програма от София! Само с бърз антигенен тест или ваксинация!
Маршрут: София-Загреб-Болоня-Монтекатини-Пиза-Лука-Сиена-Сан Джиминяно-Флоренция- Любляна - София
6 Дни с автобус / 5 Нощувки със закуски /
Дати на тръгване: 28.09.2021, 25.10.2021, 21.11.2021
Цена на турист в двойна стая по ранни записвания до 15.09.2021:  575 лв. на човек/ След тази дата 615 лв на човек!
Цена за деца до 12 г.в стая с 2-ма родители - 540 лв.   Доплащане за единична стая - 147 лв.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
 5 нощувки със закуски в хотели кат.3* (1 в района на Загреб и 3 в Монтекатини и 1 в Постойна.);
 екскурзоводско обслужване по целия маршрут, разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза , Лука ;
  туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
o Медицинска застраховка с покритие 5000 евро - 7 лв., над 65 г. – 11 лв., над 70 г. – 14 лв.;
o Входна такса за Пиза - 5 €, Входна такса за Лука - 2€
o Еднодневна екскурзия до Сиена  и Сан Джиминяно  - 35 €
o  Входна Туристическа такса за Флоренция + билети трамвай - 7 € ;  задължителни на 2-ра вноска
o Сити такса по 2 € на вечер за хотели 3* и 3 € за хотели 4* /съгласно туристическото  законодателство на ЕС / Общо: 10 €
o Вечеря в хотела в Монтекатини  ~ 20 €  по желание на чясто
o Доплащане тръгване от Ботевград  – 10 лв. при мин. 15 души, от Пловдив – 20 лв.
o Входни такси за посещаваните обекти
Флоренция - Църквата Санта Кроче /5 евро/, Катедралата, Баптистерият /5 евро/, Кулата на Джото /6 евро/, Площада на Синьорията, Палацо Векио /8 евро/, Галерия Уфици /24 евро + 4 евро с предварителна  резервация/
o Сиена - катедралата – 8 евро , наклонената кула – 15 евро
o Лука - катедралата – 3 евро
o Застраховка “Отмяна на пътуване” 4,5 -5% от стойността на пътуването.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит – 30% от цената; доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване. Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.
Необходими документи: Лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.
Hotel HOLIDAY *** - Zagreb
 10090 Zagreb , Jankomir 27
Или подобен
-----------------------------------------
Hotel Ambrosiano*** Montecatini   или подобен
C.so Matteotti, 65
51016 Montecatini Terme (PT)
-Няма Визи, изискванията за влизане в ЕС - е персонален QR код. https://app.euplf.eu/#/ ;
-Санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни:                                        Задължителни изискванията за влизане в ЕС  Туристите трябва да покриват едно от следните условия:
-Да представят отрицателен антигенен тест на английски език с подпис и печат от сертифицирана лаборатория направен в последните 48 часа                                                         
  -или негативен ПСР тест, направен в последните 72 часа                                                                
 -или сертификат за извършена ваксинация, като трябва задължително да са минали 14 дни от поставената втора доза                                                                                                                           
-Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
-Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
-Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
-Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети

Програма:
1-ви ден   София – Загреб /790 км/
 06:30 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в града - Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол. Нощувка в х-л ***.
2-ри ден   Загреб – Болоня – Монтекатини /650 км/
Закуска. Отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето, ще преминем край Венеция и Падуа. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля - Романя. Това е регион с харизма, богат на красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня столицата: двете средновековни наклонени кули, площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” - светец покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун. Разглеждане на Университета (най-стария в Европа, основан в 1088 г.) . Свободно време на колоритния пазар на града, ще се запознаем и опитаме типичните продукти за“тлъстата„ Болония. Продължаване за област Тоскана. Нощувка в курорта Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.
3-ти ден   Пиза – Лука – Монтекатини /200 км/
Закуска. Отпътуване за някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция - Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време изкачване на кулата и разходка в Стария град. След обяд продължаваме към Лука - един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите в катедралата се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Тук са родени световно известният композитор Джакомо Пучини и Луиджи Бокерини. Свободно време. Връщане в Монтекатини Терме. Разходка в парка с красиво оформени градини и оригинална архитектурата на неговите бани. По желание Вечеря в местен ресторант.  Нощувка в Монеткатини.
4-ти ден   Сиена – Сан Джиминяно – Монтекатини /270 км/
Закуска. Свободен ден за почивка и релакс в минералния комплекс на Монтекатини Терме, известен с многобройни плувни и минерални басейни  Или Целодневна туристическа програма в сърцето на областта Тоскана с доплащане- 35€ - по зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Разглеждане на Сиена - разходка из средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата- шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Свободно време по интереси. След обяд продължаваме с посещение на един от най-живописните селища на област Тоскана - Сан Джиминяно,  наричано още „Средновековен Манхатън“, заради множеството стари каменни кули, които се извисяват в небето над него. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Дегустация на вина от района, с възможност за  закупуване. Връщане в Монтекатини. Свободно време в курорта. По желание Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
5-ти ден   Монтекатини – Флоренция – Постойна  /460 км/
Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. В 15 ч. Финален шопинг в голям търговски център. Отпътуване за Словения. Вечерта настаняване в хотел в красивия район на Постойна.
6-ти ден    Любляна – Сърбия – София / 940 км/
Закуска. Отпътуване за Любляна – столицата на Словения. Пешеходна разходка в центъра на Любляна : площад “Франк Прешерн” с паметника на поета, Францисканския манастир/отвън/, Тройния мост, Кметството, катедралата”Св.Николай”, колоритния пазар до Драконовия мост - символ на града. Свободно време за обяд на брега на река Любляница. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.
За повече информация, запитвания и резервация⤵️:
☎️0882 900 201, 0882 900 202

www.abvtravel.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати