Новини Турагенции

САЩ отварят границите за ваксинирани пътници от ЕС

  20.09.2021 19:12  
САЩ отварят границите за ваксинирани пътници от ЕС

Една от най-големите държави в света обяви новина за мерките срещу коронавируса. През ноември гражданите на ЕС вероятно ще могат да пътуват до САЩ отново, но границите ще са отворени само за приключили ваксинацията си срещу коронавируса. Това е част от облекчаване на допускането на чужденци в страната, след като от пролетта на миналата година влизането на чужденци да е почти прекратено заради пандемията.

Новината разпространиха агенция "Ройтерс" и американски медии, позовавайки се на източник, запознат с плановете на администрацията на САЩ.

Според Джеф Зинтс, координатор в Белия дом на мерките срещу COVID-19, ще има някои изключения.

В момента за всички, които не са американски граждани, но преминали през последните 14 дни през Великобритания, 26-те държави в Шенсгенската зона, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия важи забрана за влизане.

В края на август на страните членки на ЕС бе препоръчано да извадят САЩ (и още няколко държави) от списъка със страни, до които може да се пътува и по причини, които не са наложителни. Основанието е увеличаването броя на заразените в САЩ от делта варианта на коронавируса.