Транспорт

Министър Христо Алексиев: Ще намерим справедлив механизъм за разпределение на помощта за авиационния сектор

   
Министър Христо Алексиев: Ще намерим справедлив механизъм за разпределение на помощта за авиационния сектор

Обединени и всички заедно ще намерим справедлив, недискриминиращ и адекватен механизъм за разпределение на помощта за авиационния сектор. Това е изводът от срещата на  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и представителите на браншовите организации от авиационната индустрия.
„Подпомагането на българските авиокомпании във връзка с преодоляването на щетите, нанесени в следствие на пандемията от COVID – 19, е изключително важно за съхраняването на отрасъла, който е засегнат най-сериозно от пандемията“, заяви министър Христо Алексиев. Той посочи, че ще бъдат предприети всички възможни и навременни действия за решаване на този въпрос. Участниците в разговорите се договориха да бъде сформирана експертна работна група, която да изготви правилата и принципите за разпределянето на предвидената държавна помощ.
На срещата присъстваха председателят на УС на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) Светослав Станулов, изпълнителният директор на „България Еър“ Христо Тодоров, председателят на УС на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков и Янко Иванов, съпредседател на АВАИ.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати