Заведения

Ресторантьори в Благоевград: Работата намаля драстично

   
Ресторантьори в Благоевград: Работата намаля драстично

Масово собственици на фирми в Благоевград, свързани с ресторантьорския бизнес се оплакват от драстично намаляване на работата.

Според тях въведените противоепидемични мерки са несправедливи, а финансова помощ от страна на държавата не се предоставя на всички нуждаещи се, Борислав Борисов е собственик на борса за напитки, която снабдява най-често заведения и нощни клубове. След затварянето на дискотеките и въвеждането на вечерен час за ресторантьорите, работата му намаляла с над 80%. Казва още, че ще бъде принуден да съкрати поне 16 души.

"Без нощни заведения, механи, ресторанти, реално цялата тази организация от 40-50 човека, трябва като първата вълна или да ги изпратя вкъщи повече от половината, или някои да си загубят работата. Най-вероятно тези, които са дошли последно на работа, те и първи ще си тръгнат, защото не може цялата група да остане при неработещ бизнес", обяснява пред БНТ Борислав Борисов.

За да не чакат да ги съкратят, част от служителите сами решили да напуснат работа и да се ориентират към по-сигурни позиции.

Като Величка Митрева, която е била дистрибутор на алкохол.  "Заради тази несигурност през последните 2 години, реших да се ориентирам да търся по-сигурното всъщност, аз съм завършила педагогика и реших да отида да работя в училище", казва тя.

Музикантите, които работят в нощните клубове също напускат.  "Аз познавам много музиканти, над 50-60% са станали вече майстори … гипсокартони, мазилки", оплаква се музикантът Кристиян Пищолски.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати