Новини Събития

Премиерът назначи Ирена Георгиева за зам.-министър на туризма

   
Премиерът назначи Ирена Георгиева за зам.-министър на туризма

Служебният премиер Стефан Янев е назначил следобяд Ирена Георгиева за зам.-министър на туризма. Това съобщиха за TravelNews източници от Министерския съвет. Георгиева се връща на поста след като четири месеца беше заеман от Даниела Стоева, която напусна миналата седмица. Ирена Георгиева беше зам.-министър на туризма при всички правителства до момента. Тя е експерт и човек от бранша, и беше предложена от него за министър преди съставянето на второто служебно правителство. Стела Балтова е представила "новия стар" зам.-министър пред екипа привечер.

Ирена Георгиева е завършила специалност „Социология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със златен медал за отличен успех и активна обществена дейност.

Почти целият й професионален път е свързан с туризма. Има близо 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил.

От 2006 г. до назначаването й за заместник-министър на туризма е член на Управителния съвет на АБТТА  (Асоциация на българските туроператори и туристически агенти), а от 2009 до 2013  е председател на УС на асоциацията. 

Ирена Георгиева е също така признат международен специалист в туризма. От 2009 г. до встъпването й в длъжност като заместник-министър на туризма е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент. Владее руски, френски и английски език.

Мирослав Иванов 

 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати