Новини

България и Полша разширяват сътрудничеството в туризма

   
България и Полша разширяват сътрудничеството в туризма

Служебният министър на туризма Стела Балтова присъства на откриването на Международното туристическо изложение в Познан - Toursalon 2021, което се провежда в периода 24-26 септември, съобщиха от министерството.

Министър Балтова е участвала в oфициалната церемония по откриването заедно с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм в Министерството на развитието и технологиите на Полша. В рамките на церемонията двамата са подписали Меморандум за разбирателство в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Министерството на развитието и технологиите на Полша.

"Подписването на този Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на България и Министерството на развитието на Полша ще засили още повече нашето сътрудничество в областта на туризма и ще надгради усилията ни за разширяване на нашето туристическо партньорство. Доказателство за силната воля за по-нататъшно развитие на партньорството ни в тази сфера е откриването на национален туристически офис на България във Варшава след 30-годишна пауза", е казала министър Балтова в своето приветствие.

През последните няколко години се наблюдава тенденция за увеличение на туристическите посещения на полски граждани в България, като през това лято пазар Полша достигна второ място сред топ пазарите за входящ туризъм, казват от министерството. През цялата 2019 г., преди пандемията от COVID-19, общо 420 980 полски туристи са посетили България. През м. февруари тази година Министерството на туризма откри национално туристическо представителство във Варшава с цел популяризиране на страната ни като целогодишна туристическа дестинация на пазар Полша.

С подписването на Меморандума двете страни ще обменят практическа информация и статистика, свързана с туризма, ще насърчават сътрудничеството между заинтересованите страни в бизнеса - хотелиери и туроператори, и ще обменят информация, свързана с развитието на различни програми за туризма, прилагани в двете държави.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати