Анализи Новини

Туристическият бизнес иска да работи и да е равнопоставен

   
Туристическият бизнес иска да работи и да е равнопоставен

Как влияят мерките върху бизнеса и културните средища коментираха пред бТВ Ричард Алибегов от асоциацията на собствениците на заведения, шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов и Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Вече две години живеем с COVID-19 и мисля, че преподредихме приоритетите си. Имаше периоди на грешни стъпки, но тогава никой не беше подготвен. След 2-годишен опит мисля, че владеем процеса. При нас 50 на сто от хората са ваксинирани и 20 на сто са го изкарали, което дава доста добра защита в Сатиричния театър. Това коментира шефът на театъра Калин Сърменов. 

Трябва да има политици, които да поемат оговорност, отсече Сърменов. И в МС имаше хора, които твърдяха, че няма такова нещо, възмути се той, намеквайки за антиваксъра Стойчо Кацаров, който е единственият антиваксър начело на министерство на здравето в условията на пандемията от COVID-19. Бизнесът иска да работи и ние трябва да бъдем равнопоставени. Точка, отсече Румен Драганов. Министъра на здравеопазването, на туризма, министър-председателят трябва да вземат смелите решения, допълни Драганов.

В другите държави казват, че задължително трябва да се ваксинират в този и този сектор. А тука държавата го прехвърля това на бизнеса. Как бизнесът да помогне, като се дава гласност на различни хора и се твърди, че това няма, онова няма. И ние сега сме принудени да работим в ограничения, заяви Алибегов. Каквото и да се вземе като решение, то не бива да бъде само за нашия бранш, отсече той. Въпросът да се ваксинират на 100% персонал и доставчици, както и определени сектори, не е в нас, това трябва да се вземе като решение, коментира още Калин Сърменов, който разказа, че полага неимоверни усилия в Сатирата да се носят маски. Не може 3 старчески дома в Бургас да затварят дискотеки в София, отсече Румен Драганов. Нямаме друга опция освен да работят заведенията. Нощните заведения са затворени, работниците ни са на улицата, коментира Алибегов неспазването на забраните от страна на собствениците на заведения. Положението се изпуска от к



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати