Новини Събития

Министерството но туризма представи България в Украйна

   
Министерството но туризма представи България в Украйна

Министерство на туризма организира културно-информационно събитие в Киев, Украйна. То е част от масирана комуникационна кампания на Министерство на туризма, с цел популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация.
Гости на събитието бяха представители на водещи украински печатни и онлайн медии, туроператори и тур агенции, агенции за провеждане на конгресен туризъм (MICE), популярни инфлуенсъри и блогъри с туристическа насоченост. 
По време на събитието гостите имаха възможност да се запознаят с различните възможности за туризъм в България, да обсъдят добри практики в сферата на туризма и да се насладят на българския дух и фолклор.
Събитието е част от едногодишния проект на Министерство на туризма за осъществяване на интегрирана комуникационна кампания на целеви пазар Украйна. 
За периода на проекта успешно бяха изпълнени дейности по позициониране на външна реклама на ключови локации в Киев, провеждане на онлайн банер кампания, кампания в социалните мрежи и провеждане на два журналистически информационни тура през лято 2021.
През изминаващия летен сезон пазар Украйна бе сред топ 5 на чуждестранните пазари с входящи туристи, избрали дестинация България, с най-висок ръст от над 2,5 пъти спрямо миналата година.


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати