Новини Турагенции

Почивка в Португалия е идеалният избор през октомври

   
Почивка в Португалия е идеалният избор през октомври

Португалия е една от най-интересните държави в Европа. Страната е била най-силната в света в продължение на години, благодарение на многото си мореплавателни експедиции и завоевания. Това прави португалските градове богати, пищни и изключително интересни. Историята, културата и забележителните гледки ще накарат всеки турист да се влюби в дестинацията. 

Лисабон е столицата на Португалия и несъмнено е един от най-чаровните градове. Старата част притежава невероятна атмосфера - стръмни улички, уютни барове, ресторанти и магазини. През 1755 г. по-голямата част от града е унищожена от разрушително земетресение, последвано от пожар и вълни цунами. Столицата е възстановена само за няколко години и днес притежава всичко, което е необходимо, за да се влюбиш в нея.

Порто е друго изключително популярно място.  Градът се намира в Северозападна Португалия и втори по големина в страната. Историческият център, с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки, е паметник на световната култура на ЮНЕСКО. Порто е древен град, но с младежки дух и невероятна атмосфера. Тук има за всеки по нещо – културни паметници, хармония от древна и модерна архитектура, шопинг улици, удивителни гледки, пясъчни плажове, деликатесна кухня и традиционно вино. 

 

Туроператорът “Бохемия” предлага 

 

уникалната възможност да  бъдат посетени перлите на Португалия. Освен Лисабон и Порто, програмата му включва и по-малко популярни дестинации като Авейро, Обидош, Баталя, Синтра, Кашкай, Кабо да Рока, Коимбра и много други. Туроператорът е съсредоточил пътуванията до Португалия през есента на 2021 и пролетта на 2022. Програмата ще стартира всеки петък от 1 октомври до 18 октомври 2021. Ще се завърне отново през по-топлите месеци - туристите могат да планират пътуването си от 9 април 2022 до 21 октомври 2022. 

Байко Байков, управител на туроператора “Бохемия”, споделя: “Разработихме тази програма, за да покажем на туристите, че могат да се насладят на уникални забележителности и екзотика в Европа”.

Цените започват от 1389 лв. на човек и включват самолетен билет за директен полет София-Лисабон-София на авиокомпания "Wizz Air” с 1 брой малък ръчен багаж до 10 кг. (40х30х20 см), трансфер летище - хотел - летище и транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус, както и 7 нощувки. Първите 4 вечери туристите ще отседнат в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4*, а следващите 3 нощувки - в хотел "Axis Vermar Conference & Beach" 4* (или подобен) в района на Порто. Байков потвърждава: “Хотелите са с изпитано качество. Подбрали сме някои от най-добре оценените комплекси в цяла Португалия и гарантираме, че туристите ни ще бъдат обгрижени с всичко необходимо”.

За да могат пътуващите да извлекат максимално от почивката си, “Бохемия” организира и полудневна туристическа програма в Лисабон, панорамна обиколка на Порто с екскурзовод на български език и пешеходна разходка в Авейро и Коимбра 

 

без допълнително заплащане. 

 

По време на цялата екскурзия представител на компанията ще придружава туристите и ще асистира при нужда. За да се осигури абсолютното спокойствие, към цената е включена и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR. 

Ентусиастите могат да допълнят пътуването си с допълнителни туристически обиколки. “Бохемия” организира три целодневни екскурзии. Несъмнено най-популярната е тази, която обикаля Синтра, Кашкай, Ещорил и Кабо да Рока. 

 

Синтра е възхитителен

 

 португалски град, който предлага изобилие от прекрасни туристически атракции, вариращи от древни крепости до разкошни вили и дворци. Несъмнено дворецът Пена е един от най-разпознаваемите в цял свят и си струва да бъде видян на живо. Кашкай е крайбрежно рибарско градче, популярно с живописните си гледки. Най-уникалната част от програмата е посещение на Кабо да Рока - най-западната точка в цяла Европа. Гледката от скалата е неописуема и разкрива километри от Атлантика. 

Другите екскурзии, които туроператорът предлага са до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя, както и до Брага и Гимараеш. 

Португалия със сигурност ще успее да заплени всеки турист. Мнозина отиват заради интересната история и забележителности, но се връщат заради приятната атмосфера, вкусната храна и невероятното португалско вино. Държавата гъделичка приятно всички сетива и е задължителна за всяка обиколка на Европа. 

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати