Събития

Сватбеният туризъм по северното Черноморие е в разцвет

  27.09.2021 15:20  
Сватбеният туризъм по северното Черноморие е в разцвет

В последно време страшно бързо се развива сватбеният туризъм по Черноморието. Това обяви Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ). Той разкри, че младоженците предпочитат изнесени ритуали на брега на морето и екзотични места край брега около Калиакра, Балчик и някои от курортите край Варна.

„Привличаме бутикови луксозни сватби, защото Северното ни Черноморие е доста по-красиво от Южното от гледна точка на баланса – природа, чисти води и не е толкова презастроено. Със сигурност тази красота привлича богати туристи, които се женят тук. Има и доста гости, които са били на сватба тук и след това се връщат за почивка със семействата си”, коментира председателят ВАРХ.     

Сватби туристите правят основно в „крилата” на сезона - месеците април, май, октомври и ноември, което е добре дошло за хотелиерите. Финансови ползи младоженческият туризъм носи и за ресторантьори, музиканти и парти агенции, но и за цялата икономика на региона, посочи Косев.

Тази година се забелязва развитие и на спортния, медицинския и кулинарния туризъм. „Варна стъпка по стъпка върви към успешното превръщане в дестинация за 4 сезона. Това обаче не е лесно и е много комплексно, защото не зависи само и единствено от бранша, но и от политическата обстановка, от икономическото състояние на туристите”, отбеляза хотелиерът.Анкета

Къде искате да пътувате през 2022 г.?


Резултати