Новини Събития

България представя възможности за лов и туризъм на световно ловно изложение

   
България представя възможности за лов и туризъм на световно ловно изложение

Повече от 90 страни, между които и България, представят възможности за лов и туризъм на световното ловно изложение „В едно с природата“. Форумът бе откри на 26 септември в унгарската столица Будапеща от вицепремиера на  страната.

Това е четвъртото мащабно световно ловно изложение след Експо"81 в България, след проведеното преди половин век отново в Унгария и след първата световна  изложба през 1937 г. в Берлин. Освен страни с богати традиции в ловната дейност, сред участниците в събитието са и държави като Япония, Тайван, Сао Томе и Принсипи.

България не отстъпва на водещи страни в лова, защото селекцията на представените трофеи е от най-добрите екземпляри за нашата страна, обитаващи свободни площи, коментират ловни експерти.

Представяме се със собствен щанд на площ от 250 кв. метра. Представители на ДП, ИАГ, дирекциите на природни паркове, НЛРС-СЛРБ ще покажат целият потенциал на дивата природа в България, традициите в лова, опазване и стопанисване, както на дивеча, така и на неговите местообитания.

Страната ни участва с богата сбирка от общо 190 трофея от различни видове дивеч, добити както през 80-те години на миналия век, така и през последните ловни сезони.

Освен с мащабите, събитието впечатлява с богата и наситена  програма и много различен поглед към лова и опазването на дивеча.

Като част от програмата са предвидени провеждането на форум за дивата природа, много образователни занимания за деца, представяне на традиционни методи за ловуване и културата и традициите в лова.

Всичко това показва едно ново отношение към лова с акцент към грижата за природата и дивеча, разказват участниците в събитието.

Форумът ще бъде домакин и на 67-та международна асамблея на съвета за опазване на дивеча - CIC.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати