Заведения

Ново приложение следи противоепидемичните мерки в заведенията

   
Ново приложение следи противоепидемичните мерки в заведенията
  dnes.bg

Българското приложение SAFE TRAVEL, създадено със съдействието на Министерството на туризма, ще следи спазват ли се противоепидемичните мерки в заведенията у нас. Апликацията дава възможност на потребителите да оставят отзиви, в зависимост от това носят ли се маски и други предпазни средства и спазва ли се необходимата дистанция между масите. Така българските и чуждестранните туристи ще могат да бъдат сигурни дали в заведението, което възнамеряват да посетят, се спазват всички противоепидемични мерки.  

Приложението предоставя две основни функции – поставяне и проверка на оценка за спазване на мерките, като скалата за оценяване е от 1 до 5 звезди. За да се осигури достоверност на отзивите, оценки в SAFE TRAVEL могат да поставят само потребители, чието местоположение съвпада с дадено заведение, но могат да бъдат проверени от всеки.  

Подобни апликации вече съществуват за различни видове дейности в Европа и САЩ. Пример за такава е швейцарската „Mindful Check-in”, която позволява на любителите на киното да маркират киното и прожекцията, която са посетили в случай, че дадат положителна проба за Ковид.  

SAFE TRAVEL може да изтеглите от тук:  

App Store - shorturl.at/nwyW8 

Google Play Store - shorturl.at/gszJ5



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати