Новини Транспорт

Qatar Airways въвежда по-ниски тарифи на билетите

  30.09.2021 10:34  
Qatar Airways въвежда по-ниски тарифи на билетите

Qatar Airways предоставя на клиентите си по-голяма гъвкавост с въвеждането на новите си тарифи Economy Lite и Business Lite през следващия месец. Те ще влязат в сила за полети след 1 октомври, според авиокомпанията, ще са на по-ниски цени от обичайните тарифи за икономична и бизнес класа, но ще предлагат много предимства, като например безплатен чекиран багаж.

„Qatar Airways добавя допълнителни опции, за да предложи по-голям избор на своите пътници“, се посочва на уебсайта на авиопревозвача. В Economy Lite на пътниците е разрешен един чекиран багаж до 20 килограма (класическият билет за икономи класа включва безплатен чекиран багаж до 25 килограма). Те ще могат да изберат местата си, когато се регистрират онлайн, но стойността на билета не се възстановява.

В Business Lite пътниците получават същите килограми чекиран багаж, подобно на останалите бизнес тарифи, но няма да имат безплатен достъп до бизнес салона на авиокомпанията (този в Доха е един от най-добрите в света). Вместо това те ще могат да заплатят за тази опция отделно.

Катар обаче ще предостави безплатен достъп до салона на пътници с Business Lite, ако те са част от клуба на авиокомпанията или програмата Oneworld.

Тази година Qatar Airways си завоюва титлата най-добрата авиокомпания в света, както и най-добрата бизнес класа със своите Qsuites. Международното летище Хамад в Доха пък се счита за едно от най-добрите в света.

През юли Катар отвори отново границите си за напълно ваксинирани пътници, като изисква от тях да предоставят негативен резултат от PCR тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа преди пътуването до страната, както и да се регистрират на правителствен уебсайт.