Събития

Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анстасия тази година

   
Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анстасия тази година

Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анастасия тази година. Това коментира в ефира на БНР Бургас Радовеста Стюърт, директор на общинското предприятие „Туризъм“.
"Тези посещения са реализирани в един много кратък период от време. Продължаваме да пътуваме. В следващите месеци продължаваме да предлагаме екскурзия до Острова с новия катамаран "Бургус"."

Стюърт припомня, че комплекс "Ченгене скеле" също е отворен за посещение от края на август.

"Започнахме да посрещаме и първите, които искат да реализират своите събития в залата. В момента оперираме малко над нашия капацитет. Всички, които не са успели да се насладят на мястото, поради много хора там, ще имат тази възможност през есента. Тогава е и времето на черноморската риба, времето на рибарите. Ще се опитаме да правим и уикенд събития, които да представят местните рецепти, местните познания на рибарите, техните практики."

Благодарение на проекта "Силата на водата" туристическият обект Акве Калиде разкрива най-древната история на Бургас.  Стюърт издава, че всички посетители на това място скоро ще бъдат приятно изненадани от нова атракция.

Според нея, тази година много от туристите са избрали Бургас и за по-дълъг престой. "Това го наблюдавахме в хотелите от по-горен клас. Там виждаме, че хора остават за седмица, възползват се от плажа. Разбират, че съотношението качество-цена в Бургас е наистина по-високото от колкото в малките населени места. Уикенд туризмът е силен и това лято, защото най-много туристи идват от страната."

Успешен е сезон 2021 година според директора на общинското предприятие „Туризъм“. "Българският турист избра родното Черноморие.  Той е и най-добрият за нас - той потребява, той познава менюто. Той е дошъл, за да си изкара добре, познавайки дестинацията и се наслаждава. 85% от посетителите на Острова бяха българи."

„Зелен уикенд“ предстои в Бургас, припомня Радовеста Стюърт и допълва, че за организацията му са разчитали на организациите, които се занимават с езера в региона.

"Всеки предложи по нещо, което надявам се да привлече много хора. Ще има наблюдение на фламинго и  други интересни видове на Атанасовското езеро. На езерото "Вая" има един туристически комплекс, еко парк. Там предлагат и езда с кончета, паркът е доста голям за прекарване на един ден сред природата. В местността "Пода" се събират множество птици, за да поемат своя път на юг. Тези места предлагат един излет сред природата. За тези, които са в града, има интересни лекции, допълнени с културни събития"./ БНР



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати