Събития

Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анстасия тази година

  30.09.2021 14:34  
Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анстасия тази година

Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анастасия тази година. Това коментира в ефира на БНР Бургас Радовеста Стюърт, директор на общинското предприятие „Туризъм“.
"Тези посещения са реализирани в един много кратък период от време. Продължаваме да пътуваме. В следващите месеци продължаваме да предлагаме екскурзия до Острова с новия катамаран "Бургус"."

Стюърт припомня, че комплекс "Ченгене скеле" също е отворен за посещение от края на август.

"Започнахме да посрещаме и първите, които искат да реализират своите събития в залата. В момента оперираме малко над нашия капацитет. Всички, които не са успели да се насладят на мястото, поради много хора там, ще имат тази възможност през есента. Тогава е и времето на черноморската риба, времето на рибарите. Ще се опитаме да правим и уикенд събития, които да представят местните рецепти, местните познания на рибарите, техните практики."

Благодарение на проекта "Силата на водата" туристическият обект Акве Калиде разкрива най-древната история на Бургас.  Стюърт издава, че всички посетители на това място скоро ще бъдат приятно изненадани от нова атракция.

Според нея, тази година много от туристите са избрали Бургас и за по-дълъг престой. "Това го наблюдавахме в хотелите от по-горен клас. Там виждаме, че хора остават за седмица, възползват се от плажа. Разбират, че съотношението качество-цена в Бургас е наистина по-високото от колкото в малките населени места. Уикенд туризмът е силен и това лято, защото най-много туристи идват от страната."

Успешен е сезон 2021 година според директора на общинското предприятие „Туризъм“. "Българският турист избра родното Черноморие.  Той е и най-добрият за нас - той потребява, той познава менюто. Той е дошъл, за да си изкара добре, познавайки дестинацията и се наслаждава. 85% от посетителите на Острова бяха българи."

„Зелен уикенд“ предстои в Бургас, припомня Радовеста Стюърт и допълва, че за организацията му са разчитали на организациите, които се занимават с езера в региона.

"Всеки предложи по нещо, което надявам се да привлече много хора. Ще има наблюдение на фламинго и  други интересни видове на Атанасовското езеро. На езерото "Вая" има един туристически комплекс, еко парк. Там предлагат и езда с кончета, паркът е доста голям за прекарване на един ден сред природата. В местността "Пода" се събират множество птици, за да поемат своя път на юг. Тези места предлагат един излет сред природата. За тези, които са в града, има интересни лекции, допълнени с културни събития"./ БНР