Турагенции

В Северна Гърция се въвежда вечерен час

   
В Северна Гърция се въвежда вечерен час

Вечерен час ще бъде в сила от утре в Северна Гърция. Изискванията за влизане в страната обаче не се променят. От днес започва ваксиниране с трета доза за хората над 60-годишна възраст, съобщава БНР.

Солун, Халкидики, Килкис и Лариса са областите, в които от утре влиза в сила забрана на движението от 1 часа след полунощ до 6 часа сутринта. Там се забранява музиката в увеселителните заведения. Тези райони преминаха в червено по броя на заразените и хоспитализираните.

Според лекарите неспазване на дистанция и движение навън без маски са причините, довели до разпространението на вируса. Нисък е броят на ваксинираните, в сравнение с други области на страната, съобщават лекарите.

Втора седмица със същите ограничения са още области в близост до границата с България - Ксанти, Кавала и Драма. Условията за влизане в Гърция не се променят, но властите предупреждават да се спазват ограниченията, наложени в северната част на страната.

Министерството на здравеопазването информира, че в последната седмица 30% от заразените са деца. Лекари настояват за намеса на прокуратурата в случаи на пациенти, които отказват кръвопреливане от ваксинирани донори.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати