Новини Транспорт

Европейско въздушно рали минава през България

   
Европейско въздушно рали минава през България

За първи път София и Пловдив ще бъдат част от маршрута на European CIRRUS Air Rally 2021., съобщи за TravelNews Десислава Симеонова, управител на "Крис Еър". Това е европейско въздушно рали, което започва тази година от Германия, преминава през Словакия, България, няколко гръцки острова и завършва в Тиват в Черна гора. Пътуването  се състои до 15 малки частни самолета, които ще прелетят около 3000 мили в 25 полетни часа.
Днес цялата флотилия ще кацне в България. Екипите ще останат 2 дни, за да разгледат София и Пловдив. Пътуването се организира не само с цел да се посетят и разгледат красиви места в кратък срок, но и с цел обучение, и трупане на летателни часове за частните пилоти. Ян Петер Фишер, д иректор на CDAircraft, офицален представител на самолетите CIRUSS за Европа, който е и сертифициран инструктор за пилоти, ще направи демо-полет над София.
CIRRUS е американска компания, която произвежда едни от най-луксозните и сигурни частни самолети, които стават все по-популярни сред европейските бизнесмени.
От българска страна организатор и домакин е компанията „Крис Еър“, а от германска - PiloTravels, която е специализирана в организирането на пътувания за пилоти.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати