Новини Турагенции

Кабо Верде е горещо предложение през октомври

   
Кабо Верде е горещо предложение през октомври

Кабо Верде е островна държава, разположена близо до бреговете на Западна Африка. Тя привлича хиляди туристи всяка година с безкрайните си пясъчни плажове, тюркоазени води и високи температури, дори и през зимата. Интересното за дестинацията, е че все още е едно от най-трудно достъпните места, заради малкото полети. Това прави острова непознат и вълнуващ, а екзотиката и сините вълни създават неописуема романтична атмосфера. Кабо Верде тепърва ще навлиза на българския пазар, но за сметка на това първата група на “Екватор БГ” вече е потвърдена. 

Туроператорът организира екскурзия до райското кътче през октомври. Пътуването започва с директен полет от София на 23.10.2021 г. Експертите отчитат това като огромен плюс. Петя Борисова, един от най-старшите служители на компанията и екскурзовод с опит, споделя: “Не се губи излишно време за прикачване по летищата и само за няколко часа вече си на плажа. Невероятна възможност!”

 

Записванията продължават с пълна сила, 

 

а цените започват от 2772 лева на човек. Освен транспорт, трансфер и 7 нощувки на база All Inclusive в топ хотел, пакетът включва и две застраховки, покриващи риска от заразяване с Covid-19. По програмата „Екватор“ си партнира с хотелите на RIU. Два от 5-звездните комплекси на веригата ще са екзотичен дом на туристите за 8-те дни, през които ще продължи екскурзията. Борисова изтъква, че RIU е престижна верига и предлага отлично обслужване и незабравимо изкарване. ”Огромно предимство е, че хотелите са с директен достъп до плажа и богата All Inclusive концепция”, заключава тя.

Отделно има допълнителни екскурзии

като ATV тур, полудневно плаване с катамаран или с лодка със стъклено дъно. Традиционно туристите предпочитат да наблегнат на спокойствието и релакса край красивите брегове на острова. “Екватор БГ” обаче отчита огромен интерес към две от екскурзиите си - обзорна обиколка на острова и посещение на СПА център Crioula Beauty.

По време на обзорната екскурзия на острова се посещават едни от най-известните и красиви кътчета на Кабо Верде - залива Монте Леао, Еспарагос, Буракона - прочутият район със спиращи дъха гледки и естествени басейни, Салинас де Педра де Луме с възможност за плуване във вода 26 пъти по-солена от океанската и още много.

 

Кабо Верде е познат и като „Остров на солта“, 

 

което напълно обяснява факта, че втората най-търсена екскурзия е посещение на СПА център Crioula Beauty, където всеки има възможност да си направи кална баня или масаж със сол.

Страната е добре пазена тайна сред екзотичните почивки. За разлика от Бали и Малдиви, в Кабо Верде няма тълпи от туристи, а цените са останали ниски. Островите събират някои от най-разнообразните гледки на света - плажни пейзажи, скалисти планини, тропически долини и вулкани. Няма друго място на света, което да предлага такъв голям букет от преживявания и възможности. Екскурзията до Кабо Верде е перфектната възможност за морска почивка през есента, за онези, които копнеят за още мигове на слънце и край морето.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати