Новини Събития

България ще участва на изложението в Украйна

   
България ще участва на изложението в Украйна

В периода 05 – 06 октомври 2021 г. България ще вземе участие на международното туристическо изложение UITT & UITM  2021 г. в Киев, Украйна, което е най-голямото есенно туристическо изложение в страната, съобщиха от Министерството на туризма.

Изложението се провежда от 1993 година и през 2021 година ще се проведе за 27-ми пореден път, като от 2007 година България участва в борсата ежегодно. 

Целта е да се продължи рекламата на България на украинския пазар като привлекателна туристическа дестинация, като място за целогодишен отдих, като акцентът на българското участие е “ски-ваканция в България” и “Новогодишни програми”.

Представянето на това международно туристическо изложение спомага за популяризирането на новостите в българското туристическо предлагане и за укрепване позициите на България като туристическа дестинация на пазар Украйна.

Основното търсене на пазар Украйна е към лятна и зимна почивка, балнеолечение и културно-познавателни пътувания.

Украйна е генериращ пазар за България, като за периода януари – юни 2021 г. броят на туристите от Украйна е бил 83 972 души, което е ръст от 103,4 % спрямо същия период през 2020 г.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати