Новини Събития

България се представи на изложение в Екатеринбург

   
България се представи на изложение в Екатеринбург

Министерството на туризма участва в Международното туристическо изложение  „EXPOTRAVEL 2021“, което се проведе в Екатеринбург, Русия в периода 1-2 октомври 2021 г.

Изложението „ЕXPOTRAVEL 2021“ е най-голямото есенно изложение в Уралския Федерален окръг, като участие в него взеха водещи туроператори от Екатеринбург, Свердловска област, Уралския Федерален окръг, както и национални туристически представителства на други страни в Русия. В рамките на изложението се включиха 100 участници от 10 държави (Чехия, Унгария, Полша, Словакия, България, Азербайджан, Италия, Абхазия, Доминиканската Република) и 15 региона на Руската федерация.

Министерството на туризма на Република България бе представено от заместник-министъра на туризма Мария Белколева, която участва в официалната церемония за откриване на Международното туристическо изложение „ EXPOTRAVEL 2021“. Тя представи България като безопасна и търсена от руските туристи дестинация, както и възможностите за почивка, укрепване на здравето и активен отдих през цялата година. Това стана по време на Пленарното заседание, на Международната конференция за развитие на балнеотуризма Thermal Travel SPA, както и на Кръглата маса за развитието на активния туризъм.

Заместник-министърът на туризма разговаря със заместник–губернатора на Свердловска област Павел Креков. Двамата заявиха желанието на своите страни за активизиране на туристообмена между България и Свердловска област, като набелязаха бъдещи съвместни действия.

В рамките на посещението си Белколева проведе работна среща и със заместник-министъра на международните и външноикономическите отношения на Свердловска област Людмила Берг. Двете обсъдиха различни теми, свързани с чартърните полети, ваксинацията и възможността за разкриване на допълнителни консулства на територията на Русия.

По време на срещите си, проведени в рамките на изложението, заместник-министър Белколева представи Министерството на туризма като важен фактор за утвърждаването на България като спокойна и безопасна туристическа дестинация, мерките, които то предприема и контрола, който организира, за създаване на сигурна и комфортна среда за почивка на гостите, избрали България като място за почивка през 2021г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати