Транспорт

Луфтханза отчита повишено търсене на полети до САЩ

   
Луфтханза отчита повишено търсене на полети до САЩ

Търсенето и купуването на билети за трансатлантически полети се е увеличило значително, след като през миналата седмица САЩ обявиха, че ще отворят отново въздушните си граници за ваксинирани пътници, включително и от повечето държави от Европа.

Това съобщиха от немската авиокомпания Lufthansa, цитирани от Reuters.

В някои от дните през последната седмица се е отчитало трикратно увеличение, като търсенето се е върнало близо до нивата от преди пандемията.

Припомняме, че през миналата седмица САЩ обявиха, че от ноември ще посрещнат туристи от 33 държави, включително Китай, Индия, Бразилия и повечето европейски страни, като условието за това е те да са ваксинирани.

За голяма част от авиокомпаниите, като British Airways, Lufthansa и Air France-KLM, възможността да летят до САЩ представлява възможност да подобрят финансовото си състояние, тъй като тези полети носят и най-големи печалби.

От Lufthansa дори отчитат, че закупените билети за полети през декември са достигнали предпандемичните нива през миналата седмица.

Основните цели на пътуващите са развлечение и бизнес, като голям интерес има за полети от Цюрих и Франкфурт към Ню Йорк и Маями.

Немската авиокомпания дори отчита ръст на закупените билети за бизнес класата и първа класа спрямо същия период на 2019 г.

Повишеното търсене накара Lufthansa да предвиди дори допълнителни полети, като от ноември ще се извършват три полета дневно до Маями.

От авиокомпанията обмислят и пускането на още полети към Ню Йорк. По последни данни към края на годината тя ще осъществява 55 полета от европейски дестинации към САЩ.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати