Хотели

В курорта Боровец са готови да посрещнат силен туристически сезон

   
В курорта Боровец са готови да посрещнат силен туристически сезон

Подготовката за предстоящия зимен сезон, готовността на хотелиерския бизнес в курорта Боровец, осигуряването на безопасен и здравословен туризъм са били обсъдени на среща на областния управител на Софийска област Радослав Стойчев с представители на хотелиерския бизнес в курорта и на различни институции и ведомства, съобщиха от пресцентъра на Областната управа. На срещата е присъствала и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, предава БТА.
По думите на Георгиева сме изпратили един нелек, но успешен летен сезон. "Имаме амбицията да имаме един успешен зимен сезон. Предпоставка за това е отминалият зимен сезон, в който посрещнахме много чуждестранни туристи", е добавила още тя.
Според кмета на Самоков Владимир Георгиев пътят Самоков-София е в относително добро състояние. Местната болница е обезпечена с всичко необходимо, за да се грижи за здравето на туристите. Няма да има проблеми и със зимното поддържане на пътищата, е уверил кметът.
Директорът на Регионалната здравна инспекция е откроил като евентуално затруднение за туристите изискването за ПСР тест от някои страни при влизане в България. Според него в петък се очаква Великобритания да излезе от червената зона, следи се броят на заболелите и съобразно тях се издава заповед на министъра на здравеопазването за влизане в България. Хотелиерите пък са настояли за решение за идващите от червени зони чуждестранни туристи.
Концесионерът на пистите в Боровец вече има натрупан достатъчно опит за работа в условия на пандемия и този опит ще се прилага и тази зима. Съоръженията в курорта вече са готови за началото на сезона.

Източник: БТА



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати