Заведения Новини

Ресторантите в Лос Анджелис ще работят само за ваксинирани

   
Ресторантите в Лос Анджелис ще работят само за ваксинирани

Градският съвет на Лос Анджелис гласува с 11 срещу 2 гласа за налагане на най-стриктните противоепидемични мерки в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

От 4 ноември всеки, който ходи на ресторант, салон за маникюр, фитнес или мач на баскетболния отбор "Лос Анджелис Лейкърс", ще трябва да представи сертификат за ваксинация.

Вторият по население град в САЩ преживя огромен скок на инфекциите и хоспитализациите миналата зима. Около 78 процента от 10-те милиона жители на окръга са получили поне една доза ваксина, а 69 на сто са напълно ваксинирани.

Канада ще изпрати неваксинираните федерални служители в неплатен отпуск и ще изисква ваксини срещу ковид за всички пътуващи със самолет, влак или кораб. Това заяви вчера премиерът Джъстин Трюдо, представяйки едни от най-стриктните до момента ваксинационни политики в света, предаде Ройтерс.

До 29 октомври всички федерални служители ще трябва да декларират в онлайн портал, че имат завършен имунизационен цикъл. Хората на възраст над 12 години, които използват вътрешни полети, влакове и морски транспорт, ще трябва да покажат, че са били напълно ваксинирани до 30 октомври. Това се отнася и за заетите в транспортния сектор.

 

"Тези мерки за транспорта, наред със задължителната ваксинация за федералните служители, са едни от най-строгите в света", каза Трюдо пред репортери. "Ако постъпите правилно и се ваксинирате, заслужавате свободата да сте в безопасност от ковид", добави той.

В Канада има около 300 000 души на държавна служба, плюс още 955 000 души, заети в регулирани от държавата сектори. Това прави около 8 процента от всички трудово заети в страната. Страната е ваксинирала напълно над 70 процента от 38-милионното си население.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати