Събития

Карнавалът в Рио де Жанейро се завръща

   
Карнавалът в Рио де Жанейро се завръща

Кметът на Рио де Жанейро обеща да направи всичко възможно за провеждането на прочутия карнавал в града през 2022 г. без социално дистанциране, разчитайки на ваксинацията срещу COVID-19, след като миналогодишното му издание беше отменено заради коронавирусната пандемия, предаде Франс прес.

"Кой ще иска да спазва дистанцията на карнавала? Нелепо е да се очаква хората да стоят на метър разстояние", заяви Едуардо Паеш по време на публична изява в Рио де Жанейро.

"До ноември ще ваксинираме цялото население на Рио де Жанейро с две дози. От там нататък вероятно няма да има повече проблеми и със сигурност ще може да проведем карнавала - един от най-големите в света, без ограничения", допълни градоначалникът.

Рио де Жанейро - град с близо 7 милиона жители, е регистрирал над 34 000 смъртни случая и 480 000 случая на зараза от началото на пандемията. Бразилия е втората най-засегната страна след САЩ с близо 600 000 починали.

В момента над 99,2 процента от населението на Рио де Жанейро над 12-годишна възраст е ваксинирано с една доза, а 65,9 процента - с две.

Властите в Рио де Жанейро се надяват, че напредването на ваксинацията през следващите месеци ще позволи честването на новогодишните празници в края на декември.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати