Заведения

Заведенията ще работят без ограничения за клиенти с COVID сертификат

  08.10.2021 17:14  
Заведенията ще работят без ограничения за клиенти с COVID сертификат
  dnes.bg

Всички заведения ще могат да работят на 100% без ограничение в работното време при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест. Бързите тестове ще се поемат от държавата. Това предложиха от служебното правителство по време на среща на туристическия бранш с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, министъра на туризма Стела Балтова, държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и експерти, съобщиха от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) на Facebook страницата си.

Браншът предложи към гореизброените да се прибави и тест за антитела, но това не беше прието. Очаква се този тип работа да влезе в сила до 3 седмици.

От СЗБ информират, че тези правила ще важат за всички сектори от обществения живот, в които има събиране на хора, включително в държавната администрация.

От бранша посочват, че тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона.Анкета

Къде искате да пътувате през 2022 г.?


Резултати