Новини Турагенции

Виетнам отваря още курорти за ваксинирани туристи от декември

   
Виетнам отваря още курорти за ваксинирани туристи от декември

Виетнам планира да отвори отново ключови туристически дестинации от декември 2021 г. за ваксинирани туристи от страни, които се считат с нисък риск за COVID-19. Това съобщи правителството, цитирано от CNN. Пълното възобновяване на туризма е планирано за юни догодина.

Виетнам наложи строг граничен контрол в началото на пандемията в опит да предотврати COVID-19, с известен първоначален успех, но това навреди на туристическия сектор, който представлява около 10% от БВП.

Миналия месец страната обяви, че ще отвори първо курортния остров Фу Куок за ваксинирани туристи от ноември 2021 г. През декември, Виетнам също ще позволи на туристи от определени страни да посещават Халонг Бей и Хой Ан, високопланинския град Далат и плажната дестинация Нячанг. Все още не е ясно кои държави ще отговарят на критериите. "Ние сме отворени само когато е наистина безопасно. Движим се стъпка по стъпка, предпазливо, но гъвкаво, за да се адаптираме към реалните ситуации на пандемията", се казва в изявление на правителството.

Този ход следва подобни стъпки, предприети от съседния Тайланд, който следващия месец ще разшири местоположенията в пилотната си схема, за да позволи на ваксинирани посетители да посещават страната.

Пристигането на чужденци във Виетнам е намаляло до 3,8 милиона през миналата година спрямо 18 милиона през 2019 г., когато приходите от туризъм са били 31 милиарда долара, което се равнява на 12% от БВП. Страната се опитва да ускори ваксинациите срещу COVID-19, като само 13% от нейните 98 милиона човека население са ваксинирани досега, което е едно от най-ниските нива в Азия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати