Новини Транспорт

Бритиш еъруейз връща в небето А380 и драстично увеличава полетите по света

   
Бритиш еъруейз връща в небето А380 и драстично увеличава полетите по света

„Бритиш еъруейз“ връща във въздуха най-големия пътнически самолет А380, съобщиха от компанията, цитирани от Business Traveller. Първоначално ще пусне четири от своите самолети A380 през ноември 2021 г., които ще летят до дестинации на къси разстояния. По-късно те ще започнат да оперират до Маями, Лос Анджелис и Дубай през декември. По-рано тази седмица Qatar Airways също обяви плановете си да върне част от своите A380 в небето.

Новината беше обявена като част от най -големия график на авиокомпанията от март 2020 г. насам, който включва планове за полети до 23 летища в САЩ от Хийтроу от декември, с 246 полета седмично, което е повече от всеки друг трансатлантически превозвач, според BA. Това идва след информацията, че САЩ ще се отворят отново за напълно ваксинирани туристи от ноември 2021 г., слагайки край на строгите ограничения, които спряха трансатлантическите пътувания за повече от 18 месеца. Авиокомпанията заяви, че датите за стартиране на маршрути подлежат на промяна в зависимост от точната дата, на която границите на САЩ се отварят отново.

„Бритиш еъруейз“ ще добавя още полети до някои дестинации, като Ню Йорк, до който ще се увеличат до пет на ден, а след това от осем пъти на ден през декември. Авиокомпанията също така ще обслужва двудневни полети до Бостън, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Вашингтон, Далас, Маями и Торонто и ежедневни до Филаделфия, Феникс, Сиатъл, Атланта, Денвър, Хюстън и Ванкувър.

Превозвачът също ще рестартира редица маршрути през октомври и ноември до до Остин, Орландо, Тампа, Сан Диего, Лас Вегас и Балтимор. Това ще бъде последвано от такива до Нашвил и Ню Орлиънс през декември. В своята мрежа за къси разстояния, авиокомпанията е добавила 13 000 места и е увеличила полетите до ключови европейски градове с 48 седмични маршрути до Амстердам, 33 до Женева, 35 до Дъблин, 28 до Милано и 21 до Париж, Берлин и Рим.

Дестинации като Маракеш и Даламан ще се появят в разписанията през октомври, а BA ще пусне и нов полет до турския курорт Анталия. Междувременно ще рестартира маршрути до ски дестинации като Инсбрук, Гренобъл и Залцбург от декември. Зимните топли дестинации също са включени в графика на авиокомпанията, като 12 седмични полети до Барбадос и 9 до Антигуа и Сейнт Лусия, които ще бъдат разделени на летища Хийтроу и Гетуик. Полетите до Малдивите и Мавриций също ще се увеличат съответно на десет и шест на седмица по време на Коледа.

Нийл Черноф, директор на мрежата на British Airways, каза: „Това е вълнуващо време за British Airways и нашите клиенти, тъй като виждаме, че границите се отварят отново. С новините от САЩ, ние драстично увеличаваме полетите и връщаме някои от нашите A380, за да предоставим на нашите клиенти възможно най -много възможности. Навсякъде в нашата мрежа добавяме допълнителни полети към дестинации по целия свят, за да гарантираме, че нашите клиенти могат да се възползват от така необходимата почивка.”

Междувременно, дъщерното дружество на авиокомпанията BA - City Flyer, се очаква да започне да изпълнява 43 полета седмично до Единбург, 33 до Дъблин, 25 до Глазгоу, 18 до Белфаст, 16 до Амстердам, 15 до Ротердам, 15 до Берлин, 12 до Франкфурт, 12 до Дюселдорф и 11 до Цюрих. Авиокомпанията също така ще стартира нов маршрут от Белфаст до Бирмингам, както и нова ски дестинация Залцбург от Лондон Сити и Саутхемптън.

Бизнес салоните на British Airways по летищата започнаха да приемат клиенти, тъй като ограниченията за пътуване намаляват по целия свят. Стаите Concorde в нюйоркското летище JFK и на терминал 4 на Хийтроу бяха отворени отново през септември, а салоните в Чикаго, Вашингтон, Сан Франциско и Хюстън се очаква да отворят другата седмица.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати