Новини Събития

РЗИ пусна безплатни антигенни тестове за туристи в Пловдив

   
РЗИ пусна безплатни антигенни тестове за туристи в Пловдив

Туроператорите ще могат да се сдобият с безплатни бързи антигенни тестове за изследване на български и чуждестранни туристи. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града под тепетата, която ще отпуска тестовете на пловдивски лаборатории. Целта на процедурата е свободно движение на гражданите на територията на ЕС.

Всеки туроператор, който желае да получи безплатни бързи антигенни тестове, трябва да сключи договор с лаборатория от списък, публикуван в сайта на Националната здравно-информационна система и която следва да се намира на територията на област Пловдив.  Заявката се подава до РЗИ – Пловдив в срок до 5  работни дни преди датата, на която антигенните тестове следва да бъдат предадени на лабораторията. Посочва се наименованието на туроператора, количеството заявени бързи антигенни тестове, наименованието на лабораторията, както и дата на изпращане на заявката. Образец на заявката е качен на сайта на здравната инспекция.

РЗИ - Пловдив ще обработва заявките и съобразно наличните количества бързи антигенни тестове ще информира по електронна поща туроператора. При положителен отговор ще определя време (ден и час) за получаването им на място от представител на дадената лаборатория, с която туроператорът има сключен договор.

След получаване на отговор от РЗИ – Пловдив туроператорът информира лабораторията за времето и количеството бързи антигенни, които следва да получи и за което следва да се изпрати упълномощено лице.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати