Новини Турагенции

Туроператорите в Германия отчитат бум за почивките през есента

   
Туроператорите в Германия отчитат бум за почивките през есента

Германската асоциация на туристическата индустрия (DRV) твърди, че в момента има голямо търсене от страна на семейства с деца извън училищна възраст на почивки за традиционни дестинации като Испания, Гърция и Турция, пише немското издание FVW. Много средиземноморски дестинации удължават летния сезон тази година, за да могат да приемат гости през октомври и началото на ноември, посочиха от браншовата организация.

Добро е търсенето на почивки и за Египет, Малдивите, Сейшелските острови като плажни дестинации през есента, според DRV. Съществува и „голям интерес“ към дестинациите за самостоятелно шофиране в Германия, Австрия, Италия и Нидерландия, до които туристите могат да стигнат самостоятелно с кола.

Основни тенденции в момента са високият дял на резервации, направени средно около 4-6 седмици преди заминаване, и фактът, че повечето клиенти избират гъвкави опции за повторно резервиране и анулиране, посочва DRV.

Асоциацията призна, че дългосрочното планиране остава трудно в момента както за клиентите (особено семейства с деца), така и за туристическата индустрия поради честите промени в правилата за трансгранично пътуване. „Въпреки това, веднага щом отпаднат ограниченията за пътуване или карантина за дадена държава, започват резервации за нея“.

Водещият туроператор TUI добави около 16 000 места в полетите на TUIfly за почивки през есента, включително за Канарите, Хургада, Кабо Верде, Мадейра, Балеарските острови и Гърция.

Пазарният лидер също предлага разнообразни специални цени и отстъпки, за да стимулира резервациите. Най-търсените от клиентите на TUI дестинации през есента са Анталия, Майорка и Крит.

FTI вече разшири своята полетна програма за септември с 330 полета седмично за Испания с различни авиокомпании и добави още полети до Египет през октомври. Туроператорът също така удължи сезона на Крит и Родос до ноември, като 20 хотела партньори ще останат отворени до края на месеца. Като стимул за резервации, компанията предлага безплатен автомобил под наем за всяка резервация, направена до 15 октомври за заминавания между 15 октомври и 15 ноември.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати