Новини Хотели

Прогнозите на хотелиерите не са оптимистични за лято 2022 г.

   
Прогнозите на хотелиерите не са оптимистични за лято 2022 г.
Венцислав Танчев (вляво), Радослав Маринов, Силвия Кьосева и Михаил Попов (вдясно)

Хотелиерите не са оптимистично настроени за летния сезон на 2022 г. "Вероятно България ще остане трайно в червената зона през 2022 г. заради ниската ваксинация и не можем да гледаме оптимистично на следващото лято", заяви по време на "Хотелския форум 2021" Венцислав Танчев, съдружник в петзвездния хотел "Wave resort" до Ахелой и представител на германския туроператор Alltours. Според него основният пазар за догодина отново ще бъде българският, както и през изминалия сезон. Танчев очаква Гърция също да се затвори за българите заради ниската ваксинация и сънародните да почиват у нас трета година. "Трябва да благодарим на българите, че почиват в страната", подчерта той.
Според него лято 2022 г. ще е проблемно ако не тръгне за трети сезон британският пазар. Много хотели по южното Черноморие ще останат празни, защото разчитат и работят с него. Заради ниската ваксинация няма да има сериозен ръст на туристите и от Германия, допълни Венцислав Танчев. В бъдеще той се надява да се завърнат туристите от Израел и скандинавските страни.
Изпълнителният директор на DIT hotels Михаил Попов също не е оптимист за следващия сезон заради ниската ваксинация. Държавите, от които генерираме туристи в България, са ваксинирани на 80% и ще спират гражданите си да почиват в страни с нисък процент", коментира той. Попов очаква лято 2022 г. да бъде като изминалото. "Неприятният вариант за хотелиерите е и ако Румъния ни вкара трайно в червената зона", подчерта Михаил Попов. Част от веригата DIT hotels са хотелите "Еврика бийч" и "Маджестик" в Слънчев бряг.
Силвия Кьосева, съсобственик на хотелите "Авлига" и "Фламинго" в Слънчев бряг, допълни, че вече не разчитат само на туроператорите. "Ще трябва да станем по-активни в продажбите", отбеляза тя.
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати