Новини Хотели

Шефът на Варненската туристическа камара влиза в политиката чрез Продължаваме промяната

  13.10.2021 09:06  
Шефът на Варненската туристическа камара влиза в политиката чрез Продължаваме промяната

Председателят на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в местния Икономически университет Илин Димитров се включва в политиката. Той е на шесто място в листата на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев, установи TravelNews. Членове на камарата обявиха, че се надяват да се оттегли от организацията, докато тече предизборната кампания, за да не я политизира и превърне в платформа. Самият той коментира пред TravelNews, че до 14 ноември 2021 г. функциите му на председател ще бъдат поети от Людмила Ненкова, която е зам.-председател на ВТК.
Димитров коментира във фейсбук включването си в политиката:
"От известно време в мен се заражда чувството, че случващото се в заобикалящия ме свят никак не ми допада. С много хора си говорим за нуждата от промяна. Всеки има своите виждания, мечти и стремежи. Аз разбирам от туризъм. Главно от това. Вече 22 години работя в този сектор. Пряк свидетел съм на всичките абсурди, които се случиха в него. Смятям, че мога да допринеса за положителна промяна с опита си.
Реших, че е време да спра да съм само зрител. Приех да се включа в изборните листи на ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА за Варна. В тяхно лице видях искрено желание за промяна и най-вече възможност за включване на млади, успели и неопетнени хора в политиката. Считам себе си за такъв (може би без млад). Ще разчитам на вашата подкрепа и градивна критика".
Илин Димитров е председател на Варненската туристическа камара от 2020 г. Той е на 37 години, отдавна работи в сферата на туристическия бизнес. Димитров беше  председател на Асоциацията на аниматорите.  Завършил е Езикова гимназия в родния си град - Добрич. В момента преподава специалността "Анимация в туризма" в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Управител е още на компания за подбор на кадри от чужбина.
 
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде искате да пътувате през 2022 г.?


Резултати