Транспорт

Air France ще лети до над 180 дестинации през предстоящия зимен сезон

   
Air France ще лети до над 180 дестинации през предстоящия зимен сезон

Международният авиопревозвач Air France представи обновения си списък с дестинации за зимния сезон 2021-2022 г. В нея са включени 182 дестинации, на които ще акостира самолет на авиокомпанията. До 23 от тях Air France ще лети за първи път. По традиция, от международната организация залагат на добър микс от дестинации на къси, средни и дълги разстояния. Предстоящият зимен сезон ще остане в историята и поради пускането в експлоатация на новото бижу във флотилията на Air FranceAirbus A 220. Допълненията към графика, както и запазването на вече утвърдените маршрути, са част от амбициозния план на авиопревозвача за възстановяване след тежките удари, които понесе целият бранш от пандемията.

Екзотични предложения на дълги разстояния

Сред новооткритите маршрути за зимния сезон са Занзибар (Танзания), Мускат (Оман), Коломбо (Шри Ланка) и Банджул (Гамбия). Занзибар се превърна в любима дестинация на много български туристи през миналата зима и очакванията са през тази година да се запази потокът от пътници към екзотичната дестинация в Танзания, като Air France ще изпълнява полет 2 пъти седмично. Останалите нови дестинации ще се изпълняват по 3 и 4 пъти на седмица.

Освен по-нестандартни предложения, компанията възстановява и голяма част от полетите си до САЩ. Те бяха силно ограничени от пандемията, но съвсем скоро се очаква либерализиране на мерките, като това ще доведе до сериозен ръст на честота на пътувания. Първоначалният план е до март 2022 г. компанията да достигне честота на полетите до САЩ от 90% спрямо нивата преди пандемията. Air France ще лети до 11 дестинации отвъд океана, като очакванията са до 100 полета на седмица.

От началото на декември самолети на компанията ще излитат към карибския остров Сент Мартин от две парижки летища. Освен от Шарл дьо Гол, пътниците ще могат да поемат към екзотичната дестинация и от Париж-Орли. Предвидени са общо 10 полета на седмица по маршрута.

Новият Airbus A220 и дестинациите на къси и средни разстояния

Зимният сезон за бъде специален и поради пускането в експлоатация на новия Airbus A220. Самолетът ще направи първия си редовен полет с пътници на 31.10.2021 г. През целия сезон с него ще имат удоволствие да летят хората до Берлин, Мадрид, Барселона, Милано и Венеция. С напредването на времето, машината ще изпълнява и полети до Болоня, Рим, Лисабон и Копенхаген. Airbus A220 е специален, защото отделя много по-малко вредни емисии за планетата - с 20% е намалено нивото на въглеродни емисии в атмосферата, а шумовото излъчване е намалено с над една трета.

Маршрутите на къси и средни разстояния също ще са допълнени, като компанията за първи път ще акостира в Тенерифе и Рованиеми. Освен това ще бъдат запазени и най-актуалните летни предложения на авиопревозвача като Севиля, Лас Палмас, Палма де Майорка, Танжер, Фаро, Джерба и Краков.

Сигурност по време на пандемия

Макар пандемията да започва леко да отшумява в световен мащаб, от Air France запазват политиката си да предлага гъвкави превозни документи. От компанията позволяват на клиентите си да променят резервацията си напълно безплатно, както и да получат обратно парите си при отказ от пътуване.

За сигурността на пътниците от авиокомпанията въведоха и услугата “Ready to Fly”. Чрез нея всеки клиент може абсолютно безплатно да провери дали разполага с всички необходими здравни документи онлайн преди да отиде на летището. Така се избягва струпването на голям брой хора по време на регистрирането за полетите.

Огромните усилия на компанията да поддържа безопасна среда наскоро бяха отличени с наградата на SkytraxCOVID Excellence Award”. Признанието потвърждава високото ниво на анти-ковид мерки, които предприе Air France във всички етапи на пътуването – от момента на пристигане на летището преди полет до достигането на желаната дестинация.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати