Новини Турагенции

Дубай и Рас ал Хайма са предпочитани дестинации сред българите

   
 Дубай и Рас ал Хайма са предпочитани дестинации сред българите

Обединените арабски емирства се превърна в една от най-горещите дестинации за българите последните няколко години. И има всичките предпоставки за това. Невероятната арабска култура, съчетана с красиви плажове, вълнуващи пустинни сафарита и луксозен шопинг - какво повече може да поиска някой от своята ваканция?! Дубай и Абу Даби се радват на най-голям интерес, но ОАЕ предлага много други атрактивни дестинации особено подходящи за активна почивка. Една от тях е Рас ал Хайма - емирство, известно с безкрайните си плажове, богата история и култура. 

Невена Николова, управител на туроператора "Дрийм холидейз" потвърди, че програмите за Дубай продължават. Най-актуалната им оферта е с три дати на тръгване: 24 октомври, 14 ноември и 29 ноември. Всяка от екскурзиите е с продължителност 8 дни.

 

Цените започват от 999 лв. на човек,

 

като в пакета са включени самолетни билети София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai, 20 кг чекиран багаж, летищни такси и трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус. За седемте нощувки “Дрийм Холидейз” са подбрали 5 от най-добрите хотели в региона. Клиентите имат свободата да изберат подходящия за тях на съответната база изхранване, като предложенията варират от по-бюджетни такива до петзвездни луксозни комплекси в сърцето на Дубай. “Хотелите са с ненадминато качество и отговарят на всички изисквания. Високите оценки от посетителите определено са основателни”, изтъкна Николова.

По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на фирмата. Медицинската застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро също е част от пакета. “В момента тече SUPER LAST MINUTE промоцията ни за програмата на 24 октомври. Именно поради тази причина цените са толкова ниски. Дубай си струва да се посети, особено при тези достъпни предложения”, допълни Николова. 

Без допълнително заплащане туристите ще могат да се насладят и на 

 

обзорна обиколка на Дубай 

 

с екскурзовод на български език. Продължителността е между 4 и 5 часа и запознава българите с основните забележителности на града. Макар, че изглежда лъскав и нов, Дубай всъщност има запленителна история и си струва да бъда разгледана. Също така несъмнено е едно от най-интересните места в света, тъй като държи два уникални рекорда на Гинес. Бурж Калифа е сред символите на Дубай. Към момента това е най-високата сграда в света. Туристите могат не само да посетят кулата, но и да се качат на най-високия ѝ етаж и да се насладят на панорамна гледка на Дубай. Най-новият рекордьор е виенското колело Ain Dubai. То ще отвори за посетители на 21 октомври и “Дрийм Холидейз” са се погрижили техните гости да са сред първите посетили атракцията. 

Дубай е достатъчно многопластов град, че всеки да открие своето забавление - дали ще е част от атракциите на хотелите, шопинг разходки или почивка на плажа. За онези, които не обичат да планират сами, “Дрийм Холидейч” са подготвили по-богата развлекателна програма. Туроператорът организира допълнителни дейности в Обединените арабски емирства, за да могат посетителите наистина да се потопят в местната култура. Сред предложенията са: вечеря на арабска галера, посещение на The View At The Palm - най-добрата панорамна площадка в Дубай, сафари в пустинята с включено барбекю, комбинирано посещение на Miracle Garden и Global Village (от средата на ноември), обяд с 3-степенно меню в Bread Street Kitchen by Gordon Ramsay, вечеря с 15-степенно меню в Ossiano Restaurant, среща с делфини в хотел “Атлантис” и полет с хеликоптер над града. 

Всеки вторник и неделя пък “Дрийм холидейз” подготвят и групи за 

 

спокойна почивка в Рас ал Хайма. 

 

Това е едно от най-добре развитите емирства в ОАЕ. Слави се с много богата история. Там могат да се открият археологически разкопки, датиращи от третото хилядолетие пр. Хр. Емирството също така има много големи, модерни градове, които напомнят на Дубай и са идеални за шопинг и нощен живот. През деня пък е задължително да се посети плажа. Рас ал Хайма предлага една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат.

Интересното за емирството е, че най-силният му ресурс са водите. Богато е на извори, което го прави най-модерното в СПА туризма на Арабския полуостров. Рас ал Хайма е перфектното място, където туристите могат да видят отражението на ориенталска култура в СПА процедурите. Масажите и козметичните грижи са съвсем различни и специален ден, отделен за грижата за себе си, задължително трябва да е в програмата на всеки посетител на Рас ал Хайма. 

 

Програмите до Рас ал Хайма ще продължат 

 

до 27 март 2022 г. С директни полети до Дубай на авиоковпанията Fly Dubai. Цените започват от 1198 лв на човек за 7 нощувки. В пакетната цена са включени: самолетни билети София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai, 20 кг чекиран багаж, летищни такси и трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус и 7 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. Туристите също ще бъдат придружавани от представител на фирмата през целия си престой. Също така на всеки се полага медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро. 

Независимо дали изберете Дубай или Рас ал Хайма, едно е сигурно – ще останете впечатлени от Обединените арабски емирства. За тези, които обичат динамичността на големия град, луксозната обстановка и модерната архитектура - Дубай е перфектното място. Онези, които търсят активна почивка и спокойствие със сигурност ще ги намерят в Рас ал Хайма. 

 

Йоана Шомова

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати