Новини Транспорт

Асоциацията на българската авиационна индустрия отбеляза първата си година

   
Асоциацията на българската авиационна индустрия отбеляза първата си година

Днес, 18 октомври 2021 г., Асоциацията на Българската авиационна индустрия /АБАИ/ навършва 1 година. Тя беше създадена с цел да обедини компаниите в родния авиосектор с цел осъществяване на пряк диалог и по-лесно решаване на текущите проблеми. За председател на организацията единодушно бе избран Тодор Иданждиков, а членове на управителния съвет станаха: Янко Иванов („Гъливеър“ ЕООД), Виктор Михайлов („Плейн Кеър Сълюшънс“ ЕООД), бригаден генерал Юлиян Радойски (ВВВУ „Георги Бенковски) и пилотът Георги Стоянов.

Към днешния ден пълноправни членове на АБАИ са 30 фирми в авиационната индустрия, включително авиокомпании, фирми за наземно и техническо обслужване, учебни центрове и висши учебни заведения.

Председателят на АБАИ Тодор Иванджиков отправи следния поздрав към членовете на организацията:

Уважаеми членове на АБАИ,

Скъпи приятели,

Днес, 18  октомври, отбелязваме 1 година от основаването на Асоциацията на Българската авиационна индустрия /АБАИ/. Една година, която прекарахме в условията на невиждани в историята на световната авиация условия на криза от непоклатимия вирус COVID-19. Една година, в която ние се опитваме да помогнем на нашите членове и авиацията в България, която е изключително засегната от ефекта на коронавируса в световен мащаб.

Една година, в която успяхме да убедим държавата, че фирмите в авиационния сектор не биха могли да оцелеят без нейната намеса и успяхме да накараме правителството да отдели бюджет за авиацията, но корупцията в парламента създаден за кратко и лобита в различните ведомства, е на път да провали този успех. Една година, в която успяхме да осъществим  диалог с главния въздухоплавателен регулатор в България – ГД „ГВА“ и следваме стъпките към промяната, която също не е лесна. Този диалог трябва да продължи и работата за постигане на Европейските стандарти, където ГД „ГВА“ да се издигне в класацията, в която е поставена да не спира.

 Уважаеми членове на АБАИ,

Обръщам се към Вас с благодарност за работа като екип, който изградихме независимо от различията в вижданията си. Нека да продължим да си помагаме и стоим един до друг, да привличаме още членове, за да станем по силни и да може да ни чуват и да се съобразяват с нас. Морала и етиката трябва да победят задкулисието, корупцията и да се стремим да изчистим името на Българската авиация.

Благодаря ви!

С уважение,

Тодор Иванджиков

Председател на АБАИ



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати