Новини Събития

България участва на голф изложението във Великобритания

   
България участва на голф изложението във Великобритания

Министерството на туризма организира националното представяне на България на международното туристическо изложение International Golf Travel Market /IGTM/, което се провежда в периода 18-21.10.2021 г. Това е най-голямото събитие в туристическата голф индустрия и всяка година се провежда в различна дестинация. От 1998 г. до днес събитието се е провело в 10 държави, включително Доминиканската република, Франция, Италия, Южна Африка, в различни локации на Испания, Мексико, Португалия, Турция, САЩ и Мароко.

​Голф туризмът е сред най-бързо развиващите се пазарни ниши в световен мащаб и сред водещите специализирани видове туризъм в България, насочен към платежоспособни туристи от съседните пазари, Германия, Скандинавските страни, Финландия, Русия, Бенелюкс и други целеви пазари. Страната ни има голям потенциал за развитие и все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа.

Тази година International Golf Travel Market /IGTM/ се провежда в Celtic Manor Resort, Нюпорт, Уелс, Великобритания. Българският информационен щанд на Министерство на туризма и заявилите интерес съизложители е на площ от 48 кв. м.

Това е поредна стъпка в подкрепа на устойчивата политика на министерството на туризма да отговори на настъпилите промени в условията на кризата, причинена от пандемията от COVID-19 и да работи за подпомагане на сектора, промотирайки предимствата на дестинация България. Едновременно с това популяризира различните видове туризъм и възможностите, които България предлага като сигурна, безопасна и устойчива дестинация с печат за сигурност от Световния Съвет по Туризъм.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати