Новини Турагенции

Време е за Египет до края на октомври и ноември

   
Време е за Египет до края на октомври и ноември

Пирамидите в Гиза са единственото останало чудо на света от Древния свят. Те привличат хиляди туристи ежегодно. Това прави Египет една от най-атрактивните дестинации. Несъмнено градове като Кайро и Луксор са дом на невероятна история и традиции. Културният туризъм обаче не е единственото, което Египет може да предложи. През последните години много нашумяха морските почивки в страната. Към момента този тип ваканционен туризъм в Египет е изключително добре развит и туристите редовно се наслаждават на екзотични, релаксиращи пътувания край брега на Червено море. Сред най-популярните курорти в Египет е Хургада - типичен пристанищен град с цветна архитектура и пленителен живот.

 

Перфектното време за посещаване 

 

на пустинната държава е между октомври и април. Поради тази причина туроператорът “Dream Holidays” акцентира върху програмите си в Египет. Компанията предлага почивка в морския курорт Хургада с директен чартърен полет, излитащ всяка събота и неделя от 23 октомври 2021 до 28 ноември 2021. Пакетът е за 7 нощувки / 8 дни. Чартърните полети ще бъдат осъществявани от авиокомпанията BH Air с включени 7 кг. ръчен багаж и 20 кг. – чекиран.

“Пътуванията към Египет продължават да са сред най-търсените и смятаме, че интересът ще нараства”, споделя Невена Николова, управител на "Дрийм холидейз".  

 

Цените започват от 898 лв. на човек 

 

и включват самолетни билети София-Хургада-София с директен чартърен полет, летищни такси, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване в морския курорт, трансфер летище-хотел-летище и медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 5 000 евро с включени медицински разходи, свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина. 

Допълнително туристите трябва да заплатят входна виза за Египет на стойност 25 щатски долара на летището в Хургада. Също така екскурзоводите съветват пътниците да си подготвят дребни пари за бакшиши. 

 

В Египет има по нещо за всеки. Културният живот е неописуемо интересен. Държавата е дом на над 30% от световните забележителности. Феновете на историята със сигурност няма да скучаят в толкова древна история. “Дрийм холидейз” са се погрижили никой да не скучае по време на почивката си в Хургада. Те организират допълнителни целодневни екскурзии до Кайро с включено посещение на Пирамидите в Гиза, и до Луксор - град, известен като “най-големият музей на открито”. 

 

От друга страна, туристите несъмнено ще успеят и да се отдадат на релакс и почивка. “Хотелите в Хургада са снабдени с всичко необходимо за една истинска почивка”, изтъква Николова. “Големи басейни, фитнес зали, масажи, семейни игри и разнообразна кухня. Това може да бъде открито във всеки хотел на курорта. Освен това сме подбрали да са близо до морето, за да могат българите да се насладят и на плажа”, допълни тя.

 

За онези, които искат по - интензивна програма

 

“Дрийм Холидейз” са заложили на невероятна селекция от допълнителни развлечения. Сред тях са обиколен тур на Хургада, разходка с лодка с прозрачно дъно, джип сафари, разходка с подводница “Синдбад”, шоу с делфини и посещение на Ориндж бей. Това са някои от най-атрактивните предложения за дестинацията. Чрез тях българите наистина могат да се потопят в египетския бит и култура. 

 

Египет е страна с богата история. 

 

Там могат да се открият археологически разкопки, впечатляващи забележителности и интересни музеи. Също така има много големи, модерни градове, които са идеални за шопинг и нощен живот. През деня пък е задължително да се посети някой от стотиците красиви плажове по брега на Червено море. Хургада предлага една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат. Мястото осигурява перфектния баланс и е подходящо за всеки тип почивка.

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати