Новини Събития

България ще е почетен гост на туристическото изложение в Атина

   
България ще е почетен гост на туристическото изложение в Атина

България е избрана за страна – почетен гост (Honored country) на международното туристическо изложение 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021 (AIT Expo), което ще се проведе в гр. Атина, Гърция в периода 25-27 ноември 2021 г. Това съобщиха от Министерството на туризма.
Ведомството за първи път организира участието на Република България с информационен щанд на площ от 88  кв. м. Интересът на българския туристически сектор към изложението е голям, като участие на щанда на България до момента са заявили седем фирми, общини и организации.
AIT Expo е най-голямото международно изложение за туризъм в Атина, в което всяка година участват изложители от всички туристически сектори в Гърция и чужбина. Тази година участие ще вземат над 120 изложители от Гърция, България, Кипър, Дания и други, а 150 международни купувачи (buyers) от 50 страни (от Европа, Близкия Изток, Русия, Турция, САЩ и Канада) ще се включат в B2B срещи с изложителите.
Поради пандемията от COVID-19, тази година изложението ще се проведе в хибридна форма – на място и чрез виртуални щандове.
България и Гърция развиват активно взаимодействие в областта на туризма.
Гърция е основен целеви пазар за България, на който Министерство на туризма провежда редица рекламни кампании. В следващия месец предстои нова телевизионна и онлайн реклама на България в Гърция с фокус върху предстоящия зимен сезон и безопасните условия за почивка в страната ни.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати