Новини Транспорт

България Еър осъществи първи исторически полет между България и Кабо Верде

   
България Еър осъществи първи исторически полет между България и Кабо Верде

Националният превозвач „България Еър“ осъществи първи исторически полет между България и африканската страна Кабо Верде. Това съобщиха за TravelNews от компанията. До момента никога не е правена пряка въздушна връзка между двете държави. Полетът е чартърен от София до остров Сал с междинно кацане за зареждане в Малага. Общо трае 8 часа и 30 минути. На борда са били 180 българи, които ще почиват на него една седмица. Осъществен е вчера, на 23 октомври 2021 г., а е организиран от туроператорите „Кондор холидей“, „Луксутур“ и „Абакс“. „Още една дестинация става достъпна за българите с директен полет. Такова посрещане с песни, танци и коктейл не съм виждал никъде“, коментира Петър Стоянов, управител на „Луксутур“. Трите компании планират да осъществят още чартъри до Кабо Верде през зимния сезон в началото на 2022 г.

Посрещането на летището в Кабо Верде

Кабо Верде е островна държава в Атлантическия океан, разположена близо до бреговете на Западна Африка. Известна е най-вече с топлия климат и плажовете си, с перфектни условия за кайт сърф. Кабо Верде е едно от най-трудно достъпните места, заради редките полети. Дестинацията е непозната, вълнуваща, екзотична и романтична, а субтропичният климат я прави идеална за почивка през цялата година. Туристите, търсещи плажове, приключения и автентично изживяване, ще бъдат приятно изненадани от неповторима атмосфера на достъпни цени. Остров Сал предлага страхотни ивици, пясъчни дюни и прекрасни условия за каране на сърф и уиндсърф. Дестинацията е изключително спокойна, а дори в най-посещаваните курорти като Санта Мария, няма огромни тълпи от туристи.

Кабо Верде откри почетно консулство в България през 2017 г. Почетен консул е Радослав Точев, който е приближен на бившия премиер Бойко Борисов. Точев беше негов съветник по вътрешнополитическите въпроси в първия му мандат. Той беше втори в листата на ГЕРБ с кандидати за депутати в Европейския парламент през 2007 г. Попадна там по предложеине на Съюза за стопанска инициатива с изпълнителен директор Алексей Петров, но сам се оттегли заради катастрофа, в която уби мъж, който прескачал мантинелата на главен път Е-79.

Мирослав Иванов   

Петър Стоянов от "Луксутур"  (вляво) и Тодор Иванов от "Кондор холидей" са щастливи от реализирания първи полет до Кабо Верде



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати