Новини Транспорт

Кения, Канарските острови и Абу Даби в зимното разписание на летище София

   
Кения, Канарските острови и Абу Даби в зимното разписание на летище София

За първи път пътуващите от летище София ще могат да се насладят на екзотична почивка в туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите започват на 29 януари и ще се изпълняват от European Air Charter. Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.
Друго неустоимо предложение за почивка през зимата са Канарските острови. Полетите до популярната дестинация започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от авиокомпания Smartwings.
Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, известна с разнообразните си туристически предложения. Wizz air е заявила, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари.
Акцент в зимната програма са директните полети на Qatar Airways Доха – София, които започват от 16 декември. Катарското летище Хамад, признато за най-доброто за тази година, разширява възможностите на достъпните от летище София близкоизточни дестинации като Малдивите, Сейшелските острови, Занзибар, Сингапур, Южна Африка и др.
В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.
Летище София и авиокомпания Nordwind предоставят възможности за пътуване до нова дестинация – Ростов на Дон, най-големият град в Югозападна Русия. Полети ще има всяка събота от 15 януари 2022 г.
Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.
В зимната чартърна програма не липсва и една от любимите дестинации за българите – Хургада, Египет. Няколко авиокомпании са планирали полети до там. Те започват от 31 октомври и ще продължат до януари включително.
Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще предложат директни полети до летище София.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати