Събития

Министерството на туризма обявява началото на шестите Годишни награди в туризма–2021

   
Министерството на туризма обявява началото на шестите Годишни награди в туризма–2021

Министерството на туризма обявява началото на Годишните награди в туризма–2021. Това ще е шестото издание на конкурса, който се утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сферата на туризма през последните 12 месеца. Именно в тези предизвикателни и изпълнени с премеждия времена е важно да бъдат показани и отличени добрите примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности продължава да работи.
Тазгодишното издание на конкурса се провежда по миналогодишните правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от разпространението на COVID-19. Надпреварата ще се проведе в 10 категории, от които 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Традиционно се запазва голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“, и ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.
Кандидатури се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Формулярът за участие е опростен, разработен под формата на анкета, която се попълва и изпраща директно през сайта. Там са описани подробно и всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците.
Срокът, в който всички желаещи могат да изпратят предложенията си, е до 13:00 ч.  на 11 ноември 2021 година. Претендентите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще започне онлайн гласуването на 13 ноември 2021 година.
В художествените категории - за публикации на тема туризъм, всяка медия може да участва само с един материал или свой представител в една категория. При получаване на повече от едно предложение от дадена медия в една категория  ще бъде излъчен един участник спрямо критериите и методологията на конкурса. Припомняме, че медиите - печатни, телевизии или радиа, които имат и онлайн сайтове, могат да участват и в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“ с материал, който е бил поместен на сайта, но той трябва да е различен от материала, с който кандидатстват за основната си категория.
Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Онлайн гласуването ще приключи на 22.11.2021 г. в 00:00 часа.
Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. И тази година контролът ще бъде завишен, като са предвидени допълнителни мерки, с които да се минимизират възможности за промяна на електронния вот. Опити за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Категориите, за които може да се подават заявления за участие, са:
1.         „Туристическа атракция/обект“;
2.         „Специализиран туризъм“;
3.         „Туристическа дестинация“;
4.         „Иновация“;
5.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;
6.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;
7.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;
8.       „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;
9.     „Туристическа община – Специална награда за 2020“



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати