Хотели

Kempinski – най-добрият работодател в туризма в класация на Forbes

   
Kempinski – най-добрият работодател в туризма в класация на Forbes

Швейцарската хотелска верига Kempinski Hote е най-добрият работодател в света в категория „Пътуване и почивка“. Това показват резултати от годишния списък на Forbes за най-добрите работодатели в света.

За съставянето на класацията Forbes си партнира с компанията за пазарни проучвания Statista, която анкетира 150 хил. служители на пълен и непълен работен ден от 58 държави, работещи за мултинационални компании и институции.

Участниците в проучването е трябвало да оценят желанието си да препоръчат собствените си работодатели на приятели и семейство. Те също са били помолени да оценят други работодатели в съответните им отрасли, които се открояват положително или отрицателно.

Kempinski заема 63-то място в списъка на най-добрите работодатели в света и оглавява категорията „Пътуване и почивка“. На второ място се нарежда американската верига Marriott International, следвана от Hyatt Hotels. Топ пет се оформя Radisson Hotel Group и AMC Entertainment.

„Kempinski е изключително благодарен на своите служители за гласуваното доверие и положителната оценка. След месеци, изпълнени с трудности, това постижение е доказателство за колективния ангажимент за създаване на работно място, където талантите се развиват в своята сфера и усъвършенстват уменията си, но също така и на пространство, където те да чувстват принадлежност и приобщаване“, коментираха от Kempinski.

„Наградата също така потвърждава, че грижата за служителя в Kempinski не е тактика, а част от същността на компанията. Веригата се възстановява след много труден за цялата хотелска индустрия период и точно в такива моменти отношенията служител-работодател се тестват, като истинската връзка и дългосрочната лоялност излизат на преден план. Kempinski ще продължава да се грижи за своите служители и да предоставя ясна и честна комуникация и възможности за развитие“, допълват от хотелската верига.

Същевременно Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе отличен с две международни отличия – „Bulgaria’s Leading Lifestyle Hotel“ от World Travel Awards и „Bulgaria’s Best Hotel Spa“ от World Spa Awards. Наградите бяха присъдени въз основа на онлайн гласуване, в което се включиха гости на хотела, туроператори, травъл агенции, медии и представители на туристическата индустрия от целия свят.

Ето как изглежда топ 10 на най-добрите работодатели в категория „Пътуване и почивка“:

  1. Kempinski Hotel, Швейцария
  2. Marriott International, САЩ
  3. Hyatt Hotels, САЩ
  4. Radisson Hotel Group, Белгия
  5. AMC Entertainment, САЩ
  6. Accor, Франция
  7. TUI Group, Германия
  8. Best Western International, САЩ
  9. Avis Budget Group, САЩ
  10. Transat A.T. , Канада


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати