Новини Турагенции

Коледа и Нова Година в Йордания е ново предложение за българите

   
Коледа и Нова Година в Йордания е ново предложение за българите

Последните години преди пандемията се наблюдаваше тенденция за “екзотична Коледа”. Много семейства избираха зимните празници и почивните дни около тях за по-дълга почивка на някое топло местенце. Впечатляващо е да посрещнеш празник, традиционно свързван със сняг и домашен уют, сред палмите на плажа. Коледните празници са и чудесен повод да се потопите в чужда култура и да опознаете местната история. С наближаването на декември се появяват много оферти за подобни екскурзии, но една от най-атрактивните за тази Коледа и Нова година, е в Йордания. 

Туроператорът “Абакс” предлага програми за двата празника -  от 23 до 28 декември 2021 г. за Коледа, и от 29 декември до 3 януари 2021 г. за Нова година. Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията, сподели, че интересът към дестинацията е голям и именно поради тази причина са избрали нея за фокус на зимните пътешествия. “Това, което утвърди Йордания, е внушителността на археологическите паметници. Места като Жераш, Петра, Гадара, Пела, Дион, Аман, Ипос, както и крепостите Ал Рабад и Карак представляват голям интерес. Ако добавим нейните византийски паметници, включително цял византийски град, но и храмовете с изящни мозайки, разбираме защо страната е уникална за културно-исторически туризъм“, допълни Найденова. 

Това, което прави Йордания същинско екзотично бижу обаче, са Червено и Мъртво море, най-ниската точка на земята (400 м под морското равнище). Хиляди туристи избират Йордания за морска почивка. Красивите пясъчни ивици и тюркоазената вода гарантират уникално преживяване. Акаба е перфектното място за това. Това е един от най-важните градове и най-южният в страната. Той се намира на североизточния край на Червено море и е заобиколен от планини и пустиня. В Акаба се намира най-голямото пристанище в държавата, което го прави един от най-богатите и най-добре уредените. Дестинацията е идеалната комбинация от градски живот, плажове и история. Акаба е изключително добре свързан с останалата част на Йордания и това го прави много подходящ за допълнителни екскурзии.

Пакетите на цените за Коледа и Нова година започват от 1268 лв. на човек и включват:

самолетен билет до Акаба и обратно с чартърен полет на European Air Charter, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище с луксозен климатизиран автобус и 5 нощувки на база закуска и вечеря в избран от клиента хотел. “За празничните програми сме подбрали само 5-звездни хотели. Искаме туристите ни да не са лишени от нищо по това време и да се насладят максимално много на почивката си”, изтъкна Найденова. Тя допълни, че от “Абакс” са предвидили и пакет за максимална сигурност, включен в цената, в който влизат две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

Туроператорът предлага множество допълнителни екскурзии. Най-вълнуващо според експертите е целодневното пътуване до скалния град Петра. Това е древен град в сърцето на Йордания, който е бил столица на набатейците. Забележителността е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и посещението му оставя всеки турист с огромни впечатления. Съкровищницата е най-известният монумент от града. Там посетителите ще видят многобройни фасади, изсечени в скалите, амфитеатър със 7 000 места, манастир, и византийската църква, храмовете и гробниците на набатейците, Двореца и Храма на летящите лъвове. 

“Абакс” предлага и джип сафари в пустинята Уади Рум, известна още като Лунната пустиня. Подобни сафарита са изключително популярни в Йордания и се откриват в много разновидности. Туроператорът дава опция и за посещение на Мъртво море, Витания и горещите извори на Ma’in, морска разходка и шнорхелинг в Червено море и офроуд тур с каране на ATV Buggies. 

Йордания е магнетична дестинация, 

която ще впечатли всеки турист. Запленителната история на кралството привлича хиляди ентусиасти, но цветната култура е това, което ги кара същински да обикнат мястото. Йорданците са приятни, сърдечни и усмихнати и ще се погрижат за пълния комфорт на гостите си. 

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати