Новини Турагенции

Камбоджа е готова за нов начин на живот след успех с ваксинирането

   
Камбоджа е готова за нов начин на живот след успех с ваксинирането

Камбоджа е готова за повторно отваряне и нов начин на живот, заяви премиерът Хун Сен, след като страната постигна ваксинационните си цели, предаде Ройтерс.

Близо 86 на сто от 16-милионното население на страната е ваксинирано. Два милиона души са получили вече бустерни дози, за днес е планирано да започне имунизация на 300 000 ученици, навършили 5-годишна възраст. Равнището на ваксинация в Камбоджа е едно от най-високите в Азия, сравнимо с това на Сингапур.

Премиерът Хун Сен каза, че е време страната да се върне към обичайния си ритъм и обяви "пълно отваряне във всички сфери", но и нов начина на "живот с вируса".

Камбоджа е отбелязала над 118 522 случая на заразяване, от които 2788 са завършили със смърт. Повечето от случаите бяха регистрирани тази година.

Една от най-бедните страни в Азия получи много похвали за успеха си с бързото ваксиниране.

Премиерът съобщи, че правителството разполага с 10 милиона дози ваксини, които да бъдат използвани като бустерни и е поръчало още.

През уикенда Камбоджа отвори отново театрите и музеите, тъй като новите случаи намаляха. От края на този месец се отварят отново за ваксинирани туристи и три обекта, които ще изискват само петдневна карантина.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати