Новини Транспорт

Airbus потвърди, че ще достави 600 самолета през 2021

   
Airbus потвърди, че ще достави 600 самолета през 2021

Потвърдихме насоките за 600 самолета. Остават ни още 176 до края на годината. Смятаме, че е постижимо. Затова потвърдихме насоките за 600.

Чухме още, че Airbus се върна в играта за поръчката на IAG на тяснофюзелажни самолети след като авиокомпанията подписа Писмо за намерения с Boeing през 2019г. Колко усилено работите, за да измъкнете тази поръчка от Boeing?

Винаги правим маркетинг на продуктите си. Имаме много силни продукти, особено при тяснофюзелажните самолети. Те са много популярни.

Затова ги предлагаме на големите групи и авиокомпании по света, включително на IAG и можем да потвърдим, че работим, за да направим всичко по силите си. Накрая все пак решението е на IAG.

Boeing откри проблеми с титаниевите части на MPS, които доставят и за Airbus. Забелязали ли сте някакви проблеми? Може ли да има проблеми с доставките на тези части?

Airbus не доставя титаниеви части от MPS, така че не сме обект на същите проблеми. Очевидно обаче следим ситуацията с доставчика. За момента не знам да имаме някакъв проблем. Така че сме далеч от това.

Дайте ми обща представа за инфлацията и какво означава това в бъдеще за Airbus? Бяхте ли засегнати от инфлацията?

Инфлацията е нещо, което засяга всеки. Никой не може да се прави на напълно защитен. Въпросът е сигурно какво означава за нас.

В краткосрочен план имаме добър баланс между позитивни и негативни ефекти от инфлацията. Не сме особено силно изложени в краткосрочен план. В Средносрочен и дългосрочен план ще трябва да се опитаме да видим какво означава реално и дали нямаме пик на инфлацията, която после да влезе в нормата или пък е дългосрочен тренд. В момента не искам да спекулирам.

Само знам, че в краткосрочен план не сме особено силно засегнати от нея.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати