Новини Транспорт

Ryanair ще предлага ниски цени през зимата за стимулиране на пътуванията

  02.11.2021 10:14  
Ryanair ще предлага ниски цени през зимата за стимулиране на пътуванията

От Ryanair заявиха, че възстановяването на авиокомпанията и на броя превозени пътници "ще изисква непрекъснато стимулиране на цените", като същевременно компанията регистрира намаление на загубите за първите 6 месеца на година.

Най-голямата европейска авиокомпания по брой превозени пътници отчете загуби след плащането на данъците си от едва 48 милиона евро за първите 6 месеца на година, въпреки че прогнозите предполагаха печалба от 225 милиона евро през второто тримесечие на година и положителен баланс за полугодието, това не се случи.

Въпреки това се оказва, че Ryanair е отчела печалба през второто тримесечие на година, която е намалила загубите и от януари, февруари и март, когато все още действаха ковид ограниченията за международни пътувания.

Авиокомпанията е превозила 39,1 милиона пътници за шестмесечния период или 54% по-малко в сравнение със същия период на 2019 г.

Главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри каза, че макар да очаква "много силно" възстановяване на сектора през следващите месеци, зимата ще бъде "тежка" и обявяването на примамливи оферти с ниски цени е начина, който ще увеличи броя на пътуващите с Ryanair.