Новини Транспорт

Ryanair ще предлага ниски цени през зимата за стимулиране на пътуванията

   
Ryanair ще предлага ниски цени през зимата за стимулиране на пътуванията

От Ryanair заявиха, че възстановяването на авиокомпанията и на броя превозени пътници "ще изисква непрекъснато стимулиране на цените", като същевременно компанията регистрира намаление на загубите за първите 6 месеца на година.

Най-голямата европейска авиокомпания по брой превозени пътници отчете загуби след плащането на данъците си от едва 48 милиона евро за първите 6 месеца на година, въпреки че прогнозите предполагаха печалба от 225 милиона евро през второто тримесечие на година и положителен баланс за полугодието, това не се случи.

Въпреки това се оказва, че Ryanair е отчела печалба през второто тримесечие на година, която е намалила загубите и от януари, февруари и март, когато все още действаха ковид ограниченията за международни пътувания.

Авиокомпанията е превозила 39,1 милиона пътници за шестмесечния период или 54% по-малко в сравнение със същия период на 2019 г.

Главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри каза, че макар да очаква "много силно" възстановяване на сектора през следващите месеци, зимата ще бъде "тежка" и обявяването на примамливи оферти с ниски цени е начина, който ще увеличи броя на пътуващите с Ryanair.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати