Транспорт

Пътническият трафик в Кипър с рекорд през октомври

   
Пътническият трафик в Кипър с рекорд през октомври

Октомври е най-добрият месец за тази година за пътническия трафик в Кипър, показват обявените в понеделник данни за двете му международни летища. Подобряването на епидемиологичната ситуация встраната се отчита сред най-важните причини, довели до това силно представяне.

Над 950 000 пътници са пристигнали и заминали отдвете кипърски летища в Ларнака и Пафос през октомври, съобщиха от компанията „Летища Хермес”, която управлява двете въздушни входни врати на страната.

Броят на пътувалите е с близо 85 000 души повече в сравнение с регистрираните през август, който традиционно е месецът с най-голямо движение от и към острова.

Първите места в пазарите, от които през октомври идва по-голямата част от туристическия трафик в Кипър, заемат Великобритания, Русия и Гърция.

През месеца е регистрирано и значително увеличение на притока на самостоятелни туристи.

Октомври отбелязва и тенденция за нарастване на пътуванията на кипърци в чужбина.

Силно увеличеният поток е „много положително развитие, като се има предвид, че и тази година полетите като цяло са в рецесия заради пандемията и мерките за нейното ограничаване”, се казва в изявлението на компанията-мениджър.

Според нея сред най-важните фактори, допринесли за „окуражаващите резултати“ през октомври, е подобряването на епидемиологичните перспективи пред Кипър.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати