Турагенции

България очаква първите туристи от Великобритания през декември

   
България очаква първите туристи от Великобритания през декември
Щандът на България по време на изложението WTM в Лондон

Първите туристи от Великобритания страната ни може да очаква през втората десетдневка на месец декември. Това заяви от Лондон в интервю за Радио Варна заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която представя в момента страната ни на едно от най-големите световни изложение за туризъм World Travel Market.

41-то издание на международното туристическо изложение се провежда в хибриден формат - присъствено от 1 до 3 ноември и виртуално в периода 8-9 ноември. На националния ни щанд заедно с Министерство на туризма се представят общо осем съизложители – туроператори и две общини – Столична община и община Варна, чрез рекламни брошури.

Лятото България не успя да посрещне туристи от Великобритания, защото страната попадаше в т.н. „червена зона“ с висок брой заразени с Covid-19. За предстоящия зимен сезон очакванията са положителни и вече има обявен график от туроператорите с предстоящи чартърни полети от Великобритания към България.

Ирена Георгиева „България е страна за четирисезонен туризъм и бихме искали именно по този начин да я рекламираме и отстояваме пред партньорите си. България е една сигурна дестинация, която предлага сигурни и здравословни условия за пребиваване на туристите.“, подчерта заместник-министър Ирена Георгиева.

Страната ни е позната сред гражданите на Великобритания като дестинация, предлагаща предимно почивки на море и ски ваканции. През 2021 г. се потвърждава тенденцията сред британските туристи, почивали извън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53% от тях смятат, че тестването за COVID-19 при пътуване в чужбина е много важно за тяхната безопасност.

/ БНР



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати